آیا با یک لوله رحم می توان باردار شد؟!/ علل انسداد لوله فالوپ

اگر دچار شرایطی هستید که به یکی از لوله های رحمی (فالوپ) آسیب وارد شده است، اما هنوز یک لوله با عملکرد مناسب دارید در اکثر موارد بارداری امکان پذیر خواهد بود.

علل انسداد لوله فالوپ

اگر یکی از لوله‌های فالوپ آسیب دیده یا مسدود شده باشد، می تواند ناشی از یکی از موارد زیر باشد:
بارداری خارج رحمی: بارداری خارج رحمی در مواقعی است که بارداری بیرون از رحم اتفاق افتاده که اغلب درون لوله های رحمی است و می تواند سبب آسیب یا انسداد لوله شود. البته مقدار آسیب و انسداد بستگی به طول مدت بارداری خارج رحمی دارد، هر چقدر بارداری بیشتر پیشرفت کرده باشد آسیب بیشتر خواهد بود.
سابقه عفونت‌های شکمی: اگر شما سابقه یک عفونت شکمی یا لگنی مانند عفونت‌های پس از زایمان یا آپاندیس عفونی شده داشته باشید، به احتمال زیاد لوله‌های فالوپ مسدود شده اند.
 سیبآسیسندرم التهابی لگن: بیماری التهابی لگن (PID) یک شرایط التهابی است و زمانی اتفاق می افتد که دستگاه تناسلی عفونی شده باشد. بیماری‌هایی مانند کلامیدیا و گنوره شایع ترین دلایل PID هستند. اما عفونت‌هایی مانند عفونت پس از زایمان نیز ممکن است مسبب این سندرم باشد. هر چقدر تکرار این عفونت‌ها بیشتر باشد احتمال مسدود شدن لوله نیز بیشتر می شود.
بستن لوله‌های رحمی در گذشته: اگر در گذشته لوله‌های رحمی خود را بسته باشید و سپس یک عمل جراحی باز انجام داده باشید، احتمال دارد این پروسه به یکی از لوله‌ها آسیب وارد کرده باشد.

بارداری با یک لوله فالوپ

بارداری با یک لوله قطعا امکان پذیر است اگر چه در بعضی موارد کمی چالش برانگیز خواهد بود.
دستگاه تناسلی حاوی دو تخمدان و دو لوله فالوپ است که هر دو آنها به رحم اتصال دارند. در هر ماه یکی از تخمدان‌ها یک تخمک را بالغ کرده و درون لوله رها می کند و اگر اسپرمی درون لوله وجود داشته باشد لقاح رخ می دهد.
اگر یکی از لوله‌های شما آسیب دیده باشد و تخمدان با لوله سالم در ارتباط باشد، بارداری به راحتی امکان پذیر خواهد بود. در واقع برخی از زنان با وجود اینکه یک لوله مسدود دارند هرگز از این موضوع باخبر نمی شوند، زیرا آن ها به راحتی با لوله سمت مقابل باردار می شوند. ممکن است بارداری با یک لوله کمی با تاخیر صورت گیرد زیرا در برخی ماه‌ها ممکن است تخمک از تخمدانی که در سمت لوله آسیب دیده قرار دارد آزاد شود.

کی به پزشک مراجعه کنید؟

در صورتی که مطمئن هستید یکی از لوله‌های رحمی شما دچار آسیب شده و با وجود یک لوله سالم هنوز باردار نشده اید، ممکن است نیاز به مراجعه به پزشک باشد. معمولا به اکثر زنان توصیه می شود اگر پس از ۱۲ ماه تلاش برای بارداری، باردار نشدند به یک پزشک مراجعه کنند اما اگر فردی دچار مشکلاتی از قبیل اختلالات تناسلی، سقط مکرر یا سن بالای ۳۶ سال است، توصیه می شود پس از ۶ ماه تلاش ناموفق به پزشک مراجعه کنند.

درمان

درمان‌های متعددی برای بارداری با یک لوله وجود دارد. در حقیقت بسیاری از درمان‌هایی که برای موارد نازایی کاربرد دارد را می توانید امتحان کنید.
اگر در آزمایشات معلوم شود که تخمک گذاری ندارید، در اولین اقدام باید درمان‌های تحریک تخمک گذاری را شروع کنید.
ممکن است در برخی موارد نیاز باشد که داروهای تزریقی دریافت کنید.
در برخی موارد نیاز است از تکنیک‌های کمک باروری مانند لقاح آزمایشگاهی (IVF) استفاده کنید. اما اکثر زنان دچار آسیب در یک لوله، به این روش نیاز ندارند.

منبع خبر : mom

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. سلام من یکی از لوله هام بخاطر بارداری خارج رحم هیدروسالپنکس شده دکترم گفته بود که این لوله دیگه بدردت نمی خوره ولی نمی دونم چرا برنداشت که خیالم راحت بشه حالا بنظرتون من می تونم با وجود این لوله حامله بشم خطری نداره واسه بچه یا حتما باید برم اتاق عمل دوباره لاپارااسکوپی شم تا لوله رو در بیارن لطفا راهنماییم کنید ممنون

    1. سلام با توجه به اینکه یک لوله سالم دارید جای نگرانی وجود ندارد می توانید برای بارداری اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *