بارداری هفته به هفته لطفاً کلیک کنید…
هفته ۲۹ بارداری
کودک
اکنون وزن کودک شما حدود ۱۱۰۰ گرم و اندازه او کمی بیش از ۳۸ سانتی متر است. ماهیچه ها و ریه او به رشد خود ادامه می دهند و سر او بزرگ تر می شود تا با مغز در حال رشد او هماهنگ شود. مغر او در حال ساختن میلیاردها سلول عصبی است. با این سرعت بالای رشد نباید تعجب کرد که نیازهای غذایی کودک شما در این سه ماهه به حداکثر مقدار خود می رسند. برای این که نیازهای غذایی خود و کودک تان را به خوبی تأمین کنید، به مقادیر زیادی پروتئین، ویتامین C، اسید فولیک، آهن و کلسیم نیاز دارید. اسکلت کودک شما در حال محکم شدن است و به همین دلیل بدن او هر روز به حدود ۲۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارد.
مادر
اکنون شما باید بتوانید حرکات کودک خود را به خوبی حس کنید. به ضرباتی که کودک تان با آرنج یا پایش می زند توجه کنید و اگر احساس کردید که فعالیت کودکتان کم شده است به پزشک خود خبر دهید. او ممکن است از شما بخواهد تا تعداد حرکات جنین یا ضرباتی را که به بدن شما وارد می کند بشمارید، تا مطمئن شود که مشکلی وجود ندارد.
ممکن است به برخی از عارضه های قدیمی، مثل سوزش معده و یبوست دوباره دچار شوید. هورمون پروژسترون که در دوران حاملگی ترشح می شود عضلات بدن شما را سست و آزاد می کند که شامل عضلات معده و روده نیز می شود. شل شدن عضلات به اضافه ازدحامی که در شکم شماست سرعت هضم غذا را کاهش می دهد. به خصوص بعد از صرف یک وعده غذای سنگین ممکن است در معده و روده شما گاز یا نفخ تولید کند. بواسیر نیز مشکل دیگری است که می توانید آن را ناشی از رشد رحم (و همچنین یبوست) بدانید. بواسیر که به رگهای خونی متورم در ناحیه مقعدی گفته می شود در دوران حاملگی بسیار شایع است و معمولاً پس از زایمان به سرعت از بین می رود. اگر این عارضه همراه با خارش یا درد باشد، می توانید در یک لگن یا وان کوچک از آب گرم بنشینید و یا از کیسه آب گرم یا کمپرس سرد در محل عارضه استفاده کنید. همچنین از نشستن یا ایستادن به مدت طولانی اجتناب کنید. از مصرف هر گونه مواد دارویی بدون تجویز پزشک خودداری کنید و هر گونه خونریزی مقعدی را سریعاً به او اطلاع دهید. برای جلوگیری از بروز یبوست از غذاهای فیبردار استفاده کنید. به مقدار زیاد آب بنوشید و یک تمرین ورزشی منظم داشته باشید.
تعداد کمی از خانم های حامله ممکن است به عارضه "افت فشار خون خوابیده" مبتلا شوند. این حالت ناشی ازکاهش فشارخون است و هنگامی که این خانم ها به پشت دراز می کشند ضربان قلب و فشار خون آن ها تغییر می کند؛ ممکن است به سرگیجه دچار شوند و با تغییر وضعیت، سرگیجه آن ها از بین می رود. همچنین ممکن است هنگامی که به سرعت تغییر وضعیت می دهند دچار سرگیجه شوند. برای اجتناب از این عارضه هنگامی که می خواهید از حالت درازکش به حالت نشسته و سپس به حالت ایستاده تغییر وضعیت دهید این کار را به آرامی انجام دهید.