افزایش دادن اشتهای فرزندان شما می تواند مشکل باشد، به خصوص اگر آنها غذا را جذاب نبینند یا در خوردن غذا مقاومت کنند. با این وجود، استرس نداشته باشید، روش هایی وجود دارد که باعث می شود آنها بهتر غذا بخورند. در اینجا ۲۰ پیشنهاد برای تقویت اشتهای سالم در کودک کوچک شما آورده شده است:
۱) صبحانه را برای کودک اجباری کنید
خوردن یک صبحانه خوب و سالم باعث افزایش اشتهای کودک شما می شود. یک وعده صبحانه متعادل، سوخت و ساز بدن را بعد از شب “سریع” افزایش می دهد و بدن می تواند برای روز کار کند. (برای تمام روز فعالیت داشته باشد) اطمینان حاصل کنید که صبحانه یک وعده غذایی اجباری در خانه شما است. این یک فرمول امتحان شده و آزمایش شده است، یه فرصت بهش بدید (امتحانش کنید)!
۲) ۳۰ دقیقه قبل از زمان غذا، آب را به کودک پیشنهاد دهید
کودکان باید اول صبح، حتی قبل از شیر، آب مصرف کنند. همچنین، آنها باید نیم ساعت قبل از غذا آب داشته باشند. این اصول پایه خیلی کمک می کند!
۳) هر دو ساعت یکبار به کودکان خود غذا دهید
کودکانی که بخاطر اینکه خیلی گرسنه نیستند، برای غذا سر و صدا و جنجال ایجاد میکنند، باید هر دو ساعت یکبار به آنها غذا داده شود. سه وعده غذای استاندارد ممکن است دستگاه گوارش آنها را به اندازه کافی تقویت نکند تا احساس گرسنگی کنند. وعده های غذایی منظم یک بار در هر دو ساعت نیز کمک خواهد کرد. امتحان کنید.
۴) میان وعده ها وعده های غذایی هستند
به جای یک کوکی، ساندویچ پیشنهاد دهید. به جای چیپس، موسلی (ترکیبی است از جو دوسر یا آرد ذرت به طور عمده همراه با تکه های مختلف میوه خشک، آجیل و دانه) یا غلات را پیشنهاد کنید. به جایگزین های سالم برای میان وعده ها فکر کنید و سپس متوجه تغییر در اشتهای فرزندتان میشوید.
۵) بادام زمینی فقط یک آجیل نیست
بادام زمینی را گاهی اوقات به دلیل افزایش اشتها و خواص پروتئین سازی، پادشاه آجیل می نامند. آن را در غذای کودک خود به شکل کره بادام زمینی یا سرخ شده که بتواند به صورت ترد بخورد بگنجانید. دفعه بعد که کودک شما به چیپس علاقه زیادی نشان میدهد، بادام زمینی سرخ شده را به او پیشنهاد دهید.
۶) شیر را به عنوان یک میان وعده درست نکنید
بسیاری از کودکان که اشتهای کمی دارند، از آنچه می تواند مشکل “شیر بیش از حد” نامیده شود رنج می برند. هنگامی که کودکان به عنوان پرکننده (سیرکننده)، اشتها آور یا میان وعده شیر می خورند، این باعث کاهش اشتهای آنها برای وعده غذایی بعدی می شود. لبنیات را به اشکال دیگر مانند کشک، ماست یا خامه معرفی کنید.
۷) غذاهای مورد علاقه کودک را پیشنهاد دهید
برای برخی از کودکان که اشتهای کمی دارند، ممکن است دید غذایی آنها (بد غذایی به نوعی) بسیار مشکل ساز باشد. اگر این مورد فرزند شما است (فرزند شما دارای این مشکل است)، سعی کنید غذاهای مورد علاقه او را در ابتدا پیشنهاد دهید تا سوخت و ساز بدن به کار خود ادامه دهد. هنگامی که کودک کوچک شما ایده خود را برای پذیرش غذا شروع کرد، می تواند غذای سالم را دنبال کند.
۸) گاز های کوچک را به فرزندتان پیشنهاد کنید (خوردن لقمه های کوچک)
گازهای کوچک از مواد غذایی، متابولیسم را ایجاد می کند، که به نوبه خود اشتها را بهبود می بخشد. اگر فکر می کنید باعث کاهش اشتها شده اند، گازهایی از وعده غذایی کوچکتر را به فرزندان خود پیشنهاد دهید. به آرامی، میل آنها به غذا بیشتر می شود. شما باید تا زمانی که آنها شروع به خوردن غذا به تنهایی نکرده اند و خودشان در مورد اندازه مقدار لقمه خود تصمیم نگرفته اند، به دادن وعده های کوچک (گاز هایی کوچک از لقمه) ادامه دهید.
۹) ماست برای بچه ضروری است
نمی توان به اندازه کافی در مورد اهمیت ماست برای کودک تاکید داشت. این یک محصول لبنی با پروبیوتیک ها و کلسیم سالم است که برای اشتها و ایمنی کودک شگفت انگیز است. ماست را نیز همچنین به عنوان دسر میتوان سرو کرد.
۱۰) از دادن غذای تند و تیز به کودک خودداری کنید
اکثر کودکان از بو و مزه های بیش از حد (بو و مزه ای که بیش از حد بر غذا غلبه کند) لذت نمی برند. اگر اشتهای کم غذایی مسئله فرزند شماست، بررسی کنید که آیا آشپزخانه شما بوی غدای شما را میدهد یا اینکه غذای شما طعم قوی ماسالای هندی، سیر و غیره را دارد یا خیر. این طعم ها و بو ها را از بین ببرید. احتمال این وجود دارد که با اینکار کودک شما به درستی غذا بخورد.
مطلب مرتبط: بی اشتهایی در کودکان: علل، روش های درمان و جلوگیری از آن
۱۱) از ادویه های اشتها آور در غذاهای کودک خود استفاده کنید
پونه کوهی، دارچین، گشنیز و رازیانه (برگ و دانه)، ادویه ها و گیاهانی هستند که به ایجاد اشتها کمک می کنند. با این حال، اطمینان حاصل کنید که این ادویه ها خیلی واضح روی بشقاب آنها تزئین نشده باشد.
۱۲) غذای روغنی برای بچه درست نکنید
خانه های سنتی هند تمایل به تهیه غذای مبتنی بر گیی (ghee: نوعی کره شفاف هندی که از هند باستان نشعت میگیرد) را برای کودکان دارند. برخلاف تصور رایج، چنین غذاهایی اشتهای آنها را از بین می برد (کور میکند). به راحتی از محصولات چرب و لبنیات دست بکشید و زیاد از آنها استفاده نکنید؛ زیرا این ممکن است دلیل عدم اشتها (اشتهای کم) فرزند شما باشد.
۱۳) بیشتر با کودک خود بازی و ورزش کنید
این یک دانش مشترک و رایج است که بازی ورزشی یا ورزش باعث افزایش اشتها می شود. فکر نمی کنید ما این ایده رایج را وقتی که حرف از کودکانمان به وسط میاید، فراموش میکنیم؟ اگر فرزند شما اشتهای کمتری دارد، زمان بازی را افزایش دهید. خواهید دید که حس گرسنگی برمی گردد!
۱۴) اگر بچه ها خیلی گرمشان باشند، کمتر غذا می خورند
بله این درست است! اگر خانه خیلی گرم یا خفه کننده باشد، اشتها کم می شود. صندلی یا میز ناهار خوری کودک خود را در نزدیکی یک پنجره باز قرار دهید تا هوای تازه وارد شود. شما متوجه این تغییر خواهید شد.
۱۵) آب لیمو تازه را به کودک پیشنهاد دهید
وقتی کودک شما برای غذا سر و صدا و جنجال ایجاد میکند و میگوید که گرسنه نیست، به جای آب، آب لیمو شیرین را به او (پیشنهاد) بدهید. لیمو باعث بهبود هضم و اشتها می شود.
۱۶) در زمان خوردن وعده های غذایی، از بیان مباحث استرس زا جلوی کودکان خودداری کنید
بعضی اوقات بر سر سفره غذا، والدین درمورد امور مالی بحث می کنند یا برنامه مدرسه کودک را در طول وعده های غذایی برنامه ریزی می کنند؛ زیرا گذراندن وقت در کنار یکدیگر نادر است. با گفتن این موضوع، از بحث های استرس زا یا جدی در زمان وعده های غذایی خودداری کنید. این اشتهای کودک را کور میکند. سعی کنید در مورد چیزهای شاد صحبت کنید و ببینید که او بشقاب خودش را پاک می کند یا خیر (غذایش را تمام کرده است یا نه).
۱۷) مصرف روی را در فرزندتان افزایش دهید
روی در ایجاد اشتها کمک می کند. سبوس گندم، بادام هندی و تخمه کدو برای بهبود سطح روی در بدن مفید هستند. سعی کنید این موارد را در وعده های غذایی یا میان وعده های فرزند خود قرار دهید. درمورد مکمل های روی نیز با پزشک فرزند خود مشورت کنید.
۱۸) داروهای خانگی را برای کودک خود امتحان کنید
برای بهبود اشتها، روشهای درمانی ای مانند آب زنجبیل همراه با عسل و سس نعناع را امتحان کنید. اینها را می توان به راحتی در خانه تهیه کرد. آنها برای سیستم ایمنی نیز عالی هستند.
۱۹) یک ژورنال غذایی داشته باشید
به مواردی که در آن، روی مود خوب غذا خوردن بودند (درست و با عشق غذا میخورند) توجه کنید. ایده هایی که در آن روزها کار کرده است، می توانند برای یک بار دیگر در آینده هم استفاده شوند.
۲۰) دسر را از دست ندهید
دسرهای میوه ای می توانند به ایجاد اشتها کمک کنند. آنها به هضم و تقویت سوخت و ساز بدن کمک می کنند. از نظر روانشناختی دسرهای مبتنی بر میوه (دارای میوه) کودکان را جذب میکنند تا وعده های غذایی خود را سریعتر تمام کنند. بهترین میوه های تقویت کننده اشتها انواع توت ها، انگورها و سیب ها هستند.