بارداری هفته به هفته لطفاً کلیک کنید…
هفته ۳۱ بارداری
کودک
در این هفته اندازه کودک شما به حدود ۴۰ سانتی متر رسیده است. وزن او کمی بیش از ۱۳۶۰ گرم است و به زودی شاهد یک افزایش وزن ناگهانی در کودکتان خواهید بود. او همچنین می تواند سرش را از یک طرف به طرف دیگر بچرخاند. یک لایه چربی هم در زیر پوست او در حال جمع شدن است تا او برای زندگی در خارج رحم آماده شود، در نتیجه بازوها، سر و بدن او در حال بزرگ تر شدن هستند.
مادر
شما ممکن است در این دوران شاهد ترشح آغوز یا پیش شیر از پستان هایتان باشید. برخی از خانم های حامله چنین مسأله ای را مشاهده می کنند و برخی هم آن را تا پیش از تولد نوزادشان تجربه نخواهند کرد. در هر حال این مسأله طبیعی است و نشانه آن است که بدن شما وظیفه خود را به درستی انجام می دهد. اگر میزان این ترشحات زیاد است می توانید یک دستمال مخصوص دوران شیردهی در لباس زیر خود بگذارید تا از کثیف شدن لباس هایتان جلوگیری کنید. همچنین اگر تصمیم دارید کودکتان را با شیر خود تغذیه کنید ممکن است بخواهید از سوتین شیردهی استفاده کنید. اگر سوتین فعلی شما دیگر برای تان راحت نیست، می توانید از همین الان از سینه بند شیردهی استفاده کنید.
آیا گاهی اوقات ماهیچه های رحم شما منقبض می شوند؟ بعضی از خانم های حامله این انقباضات ناگهانی را – که انقباض براکستون- هیکس نامیده می شوند- در نیمه دوم حاملگی و ماه های آخر بارداری خود تجربه می کنند. این انقباضات که بین ۳۰ تا ۶۰ ثانیه طول می کشند و نامنظم و بی قاعده هستند، فعلاً نباید مرتب بروز کنند و همچنین نباید دردناک باشند. هنگامی که چند هفته به زایمان شما باقی مانده باشد ممکن است این انقباضات بیشتر بروز کنند و شاید کمی دردناک شوند. به این انقباض ها اغلب "درد زایمان کاذب" می گویند؛ زیرا گاهی اوقات ممکن است تشخیص درد زایمان اصلی از این انقباض های ناگهانی بسیار سخت باشد. با این حال تا پیش از هفته سی و هفتم هنوز کودک شما نارس است. پس اگر این انقباض ها به طور مرتب رخ می دهند حتی اگر درد ندارند ممکن است نشانه ای از زایمان زودرس باشند. در صورت مشاهده تغییر یا افزایش ترشحات واژن که آبکی، لزج، صورتی یا خونی باشند، همچنین در صورت مشاهده درد در ناحیه شکم، گرفتگی عضلانی مشابه دوران قاعدگی، بیشتر از ۴ بار انقباض عضلانی در ساعت، افزایش فشار در ناحیه لگن یا کمردرد (خصوصاً اگر قبلا چنین دردی نداشته اید) بلافاصله با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید.
اگر شما فرزند پسری به دنیا خواهید آورد، بهتر است در مورد زمان و روش ختنه کردن او تحقیق کنید یا از متخصصین زنان یا اطفال بپرسید. در مورد زمان و روش انجام ختنه نظرات مختلفی مطرح می شود.