هفته سی ام بارداری

بارداری هفته به هفته لطفاً کلیک کنید


هفته ۳۰ بارداری

کودک

اندازه کودک شما کمی بیش از ۳۹٫۳ سانتی متر شده است و وزن او حدود ۱۳۵۰ گرم می باشد. مایع آمنیوتیک اطراف او اکنون حدود ۷۰۰ گرم است. اما با گذشت زمان کودک شما رشد کرده و حجم بیشتری از رحم را به خود اختصاص خواهد داد و در نتیجه حجم مایع آمنیوتیک اطراف او کاهش خواهد یافت. چشمان او باز و بسته می شوند. او قادر است بین تاریکی و روشنایی تمایز قائل شود و حتی می تواند حرکت یک منبع نور را به سمت عقب و جلو دنبال کند. هنگامی که کودک شما متولد شود، چشمانش را در بیشتر طول روز بسته نگه می دارد. هنگامی که چشمانش را باز می کند می تواند به تغییرات نور واکنش نشان دهد. اما میزان دقت بینایی او تنها ۲۰/۱ (یک بیستم) است. یعنی فقط اشیایی را دقیقاً تشخیص می دهد که تنها چند سانتی متر با صورت او فاصله داشته باشند. بینایی طبیعی در بزرگسالان (برای افراد سالم) برابر با ۲۰/۲۰ (بیست بیستم) است.

مادر

شما ممکن است این روزها کمی خسته باشید. خصوصا اگر به مشکلات خواب یا بدخوابی هم دچار شوید. همچنین ممکن است نتوانید درست راه بروید یا اشیاء را درست حمل کنید. این حالت هم کاملا قابل درک است. شما به واسطه هورمون های دوران حاملگی، هم سنگین تر شده اید هم تعادل خود را از دست داده اید و هم مفاصل شما سست و شل شده اند. این امر می تواند موجب این شود که شماره کفش شما نیز افزایش یابد؛ و البته ممکن است که این تغییر دائمی باشد.

تغییرات سریع خلق و خوی خود را در اوائل حاملگی به یاد می آورید؟ عارضه هایی که هم اکنون برای شما رخ می دهند به اضافه تغییرات هورمونی ممکن است موجب شود که حالت های ماه های اول دوباره به سراغ شما بیایند. ممکن است شما نگران این باشید که کودک شما چه شکلی خواهد بود یا این که آیا شما والدین خوبی خواهید بود یا نه. این نگرانی ها طبیعی هستند. اما اگر نمی توانید بر این حالت ها غلبه کنید و از نگرانی در بیایید، یا بیش از حد مضطرب و زودرنج شده اید، با پزشک یا مامای خود صحبت کنید. شما ممکن است از جمله ۱۰% خانم های حامله ای باشید که افسردگی را از افسردگی خفیف تا متوسط در دوران حاملگی شان تجربه می کنند.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *