لاک زدن نازایی می آورد!/ عوارض لاک زدن ناخن در دوران بارداری

رئیس اداره نظارت و ارزیابی تولید فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو از تولید لاک های غیر استاندارد در لابراتوارهای زیر زمینی خبر داد.

دکتر رویا تالاری افزود: این لاک های غیراستاندارد، ممکن است هم از طریق واردات غیرقانونی و هم گاهی از طریق لابراتورهای زیرزمینی در داخل کشور تولید شود، اما در هر دو صورت، سازمان غذا و دارو، این موارد را رصد می کند و در صورت اثبات تخلف، موارد را برای برخورد قانونی به دانشگاه های علوم پزشکی مربوطه اطلاع می دهد.

وی خاطرنشان کرد: تولید کنندگان لاک ناخن مانند فرآورده های لوازم آرایشی با همان استانداردهای وزارت بهداشت سنجیده می شوند و اگر لازم باشد بازدید کارشناسی از این کارخانه ها به عمل می آید.

به گفته این مقام مسئول، همه فرآورده های تولید داخل مورد نظارت سازمان غذا و دارو قرار دارند و در صورت رعایت نکردن استانداردها با آنها برخورد خواهد شد .

وی با بیان اینکه هم خود فرآورده و هم بسته بندی آن باید با نظارت و قوانین سازمان غذا و دارو تهیه شود، اظهار داشت : برای واردات این محصولات باید مدارکی چون گواهی فروش آزاد نشان دهد که این محصولات به چه کشورهای فروخته می شود، یا شرایط فنی و بهداشتی کارخانه تولید کننده را با مدارک بررسی می کنیم و ثبت محصول را مورد مطابقت با قوانین سازمان غذا و دارو قرار می دهیم.

تالاری با بیان اینکه ثبت برند نیز در واردات لاک ناخن مورد بررسی قرار می گیرد تصریح کرد : لاک های ناخن تولید داخل تحت نظارت سازمان غذا و دارو قرار دارند و با همان منابعی که محصولات وارداتی را بررسی می کنیم با همان منابع، تولیدات داخل را بررسی می کنیم . بطور کل مرجع یکی است و با استاندارد اتحادیه اروپا بررسی می شوند . حتی برای برخی از مواد، حد مصرف قائل می شویم و حد فرآورده را روی پوست و ناخن ارزیابی می کنیم .

رئیس اداره نظارت و ارزیابی تولید فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت : تمام مواد بکار رفته در لاک های ناخن داخلی با این استاندارد ها چک می شود و اگر مشاهده شد که این لاک ها مجاز هستند به بازار ارائه می شود . مواد غیر مجاز در این لاک ها نباید وجود داشته باشد، چرا که ممکن است موادی در لاک وجود داشته باشد که آن را سمی کند .

وی با اشاره به اینکه تنها آزمایشگاه ها می توانند با بررسی مواد لاک به این نتیجه برسند که آیا مواد سمی در آنها وجود دارد یا خیر خاطر نشان کرد : اگر موردی اثبات شود، ما آن را به امور حقوقی سازمان معرفی می کنیم و به مراجع قضایی نیز معرفی می شود .

تالاری درباره مشخصات لاک های استاندارد گفت : درمورد واردات لاک هایی که برچسب اصالت داشته باشند، کد رهیابی و پیگیری اصالت کالا و در مورد فرآورده های تولید داخل، پروانه ساخت و پروانه بهداشتی فرآورده ذکر شده است .

عوارض لاک ناخن

محققان دانشگاه استنفورد هشدار دادند که مواد شیمیایی سمی مورد استفاده در محصولات زیبایی ناخن مانند لاک‌ ها می‌توانند به سلامت انسان‌ها و از جمله باروری آسیب‌های زیادی وارد کنند.

دکتر کواچ Koach، اپیدمی‌شناس دانشگاه استنفورد مدعی شده که مواد شیمیایی تولوئن Toluene، فرمالدئید Formaldehyde و دی‌بوتیل فتالات Dibutyl phthalate بسیار سمی محسوب می‌شوند و قرار گرفتن در برابر آن می‌تواند به سیستم عصبی و هورمون‌ها آسیب رسانده و با سرطان و مشکلات باروری مرتبط باشد.

تولوئن بطور رایجی به عنوان حلال مورد استفاده بوده و به عنوان روکش نهایی در زمان لاک زدن بکار می‌رود. اما این ماده می‌تواند به سیستم عصبی آسیب رسانده و مشکلاتی را در ارتباط با باروری بوجود بیاورد.

تولوئن به عنوان یک افزودنی در بنزین استفاده می‌شود.

فرمالدئید که یک ماده مشهور سرطان‌زاست، به عنوان ماده‌ای برای سفت‌کردن ناخن‌ها استفاده شده و در ضدعفونی کردن ابزارهای مراقبت از ناخن کاربرد دارد.

قرار گرفتن در معرض دی‌بوتیل فتالات که برای ایجاد انعطاف به لاک اضافه می‌شود، با مشکلات باروری مرتبط شناخته شده است.

علاوه بر این مواد، مواد شیمیایی مضر بسیاری در محصولات مراقبت از ناخن‌ها استفاده می‌شود.

بسیاری از سالن‌های آرایشی از تهویه کافی برخوردار نیستند و راه‌های زیادی برای ورود و خروج هوا به داخل سالن وجود ندارد. این امر بدان معنی است که مواد شیمیایی تبخیر شده از محصولات زیبایی ناخن اغلب در داخل سالن‌ها باقی مانده و افراد و بویژه کارکنان آرایشگاه‌ها بطور مداوم در معرض آن قرار دارند.

کارکنان آرایشگاه‌ها که در سالن‌های کوچک با تهویه نه چندان مناسب کار می‌کنند، ازیک‌طرف در تماس مستقیم با مواد شیمیایی هستند و از سوی دیگر آن‌ها را تنفس می‌کنند. تحقیقات نشان داده، کار کردن در سالن‌های زیبایی می‌تواند با وضع حمل زودهنگام، وزن کم نوزاد و مشکلات بارداری ارتباط داشته باشد.

از دیگر مشکلات مرتبط با مواجهه با این مواد شیمیایی می‌توان به مشکلات تفکر و حافظه، علائم عصبی، تهوع، مشکلات تنفسی، سرطان و انقباضات عضلانی غیر قابل کنترل اشاره کرد.
    

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *