فواید و مضرات قهوه در بارداری

فواید ومضرات مصرف قهوه در بارداری

بارداری دوره ی بسیار حساسی است که مادر و فرزند بیشتر از هروقت دیگری تحت تاثیر عوامل بیرونی و تغذیه قرار می گیرند. تغذیه ی مناسب است که بیش از نیمی از وضعیت سلامت جنین شما را پس از زایمان تعیین می کند. به همین دلیل زنان از زمانی که متوجه بارداری خود میشوند به شدت روی مساله ی تغذیه حساس شده و دیگر لایف استایل سابق خود را نه تنها دنبال نمی کنند بلکه اغلب در پی تغییر سبک زندگی و خوراک خود نیز هستند و قهوه یکی از آن دسته خوراکی هایی است که مادران همیشه مردد در استفاده ی آن هستند. حال در این مقاله تصمیم گرفتیم یکبار برای همیشه فواید و مضرات قهوه در دوره ی بارداری را بررسی کرده تا مادران بتوانند به درستی تصمیم بگیرند که این نوشیدنی خوش عطر را در برنامه ی غذایی خود قرار دهند یا نه؟!

مواد سازنده ی قهوه چیست؟

مهم ترین مواد تشکیل دهنده ی قهوه شامل آلکالوئیدها (کافئین و تریگونلین)، پروتئین ها، کربوهیدرات، لیپیدها و اسید کلروژنیک می شود. اسید کلروژنیک در قهوه های عربیکا بیشتر است. برای اینکه کارکرد هرکدام از این مواد تشکیل دهنده را بهتر درک کنید به جدول زیر دقت کنید:

کارکرد مواد تشکیل دهنده
کافئین موجود در قهوه باعث تقویت حافظه، سم زدایی،افزایش هشیاری، کاهش درد و انقباضات عضلات و کمک به درمان کبد چرب میشود. کافئین
این ماده ضدعفونی کننده، ضد سرطان،ضد میگرن،ضد دیابت و پایین آورنده ی چربی خون است. تریگونلین
پرولین، لوسین و ایزولوسین از عوامل تلخی قهوه هستند. اکثر پروتئین های موجود در قهوه به عنوان یک تسکین کننده ی درد مشابه مورفین عمل می کنند. پروتئین
در۱۰۰ گرم از دانه های سبز قهوه ، ۶۰ گرم کربوهیدرات است که پس از برشته شدن دانه های قهوه به حد قابل توجهی کربوهیدرات کم میشود و به مقدار۰٫۰۴ گرم در هر ۱۰۰ گرم می رسد.این کربوهیدرات ها هستند که شیرینی، تلخی و اسیدیته ی قهوه را تعیین می کنند.(این موارد در هر دان قهوه متفاوت است) کربوهیدرات
تری گلیسیرید ها و اسیدهای چرب از مهم ترین لیپیدهای دان قهوه هستند. لیپیدها در دان قهوه خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و برای مقابله با سرطان ها از مهم ترین عوامل محسوب میشوند. لیپیدها بیشترین انرژی ذخیره شده را در خود جای می دهند. لیپید

این اسید باعث بهبود عملکرد هورمونها،کاهش جذب چربی و کربوهیدرات توسط بدن، کاهش کلسترول خون و تنظیم تری گلیسیرید میشود. این اسید در دانه های سبز و رست نشده ی قهوه در بالاترین حد خود قرار دارند به همین خاطر است که پزشکان مصرف قهوه سبز را برای کاهش وزن توصیه می کنند.

اسید کلروژنیک

حال که با مواد سازنده ی قهوه آشنا شدید خوب است که بدانید به عنوان یک مادر که جنین خود را حمل می کند از قهوه استفاده کنید یانه! موادی که در جدول بالا آورده شد نه فقط در قهوه، بلکه ممکن است در هزاران مواد غذایی دیگر وجود داشته باشد اما چه عاملی است که این عقیده را به افراد داده که در دوره ی بارداری نباید از قهوه استفاده کرد؟

تاثیر قهوه روی جنین

فواید مصرف قهوه در دوره بارداری

کافئین به عنوان شناخته شده ترین ماده ی سازنده ی قهوه است که اغلب وجود کافئین را در بعضی از شرایط، خطرناک می دانند اما باید بدانید که کافئین نه تنها در قهوه بلکه در بسیاری از مواد غذایی و نوشیدنی ها وجود دارد و شما بدون اینکه حساسیتی روی آن داشته باشید هرروزه آنها را مصرف می کنید؛ پس کافئین به تنهایی نمی تواند خطرناک باشد بلکه فایده هم دارد.

کافئین: کافئین به عنوان یک محرک شناخته میشود که در قهوه، چای ، کاکائو، نوشابه و انرژی زا وجود دارد. کافئین می تواند بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر بگذارد و باعث افزایش هشیاری و کاهش خستگی شود. کافئین می تواند به راحتی جذب شود و از جفت عبور کند و به جنین برسد. مادرانی که در طول دوران بارداری خود احساس خستگی مفرط دارند با مصرف قهوه می توانند از این خاصیت بهره مند شده و انرژی از دست رفته ی خود را مجدد بازیابند.

آنتی اکسیدان ها: وجود آنتی اکسیدان ها در قهوه می تواند به سلامت عمومی بدن مادر و جنین کمک کند. بخاطر داشته باشید که آنتی اکسیدان می تواند به کاهش سطح کلسترول خون و بهبود وضعیت پوست کمک کند و وضعیت سیستم ایمنی بدن مادر را بهبود ببخشد.

مضرات مصرف قهوه در دوره بارداری

۱-کافئین یک ادرارآور است و مادر با مصرف قهوه می تواند دچار کمبود آب در بدن شود.

۲-جنین قادر به متابولیسم نیست و نمی تواند مقدار زیادی از کافئین را با خود حمل کند.

۳-مصرف قهوه بیش از حد نرمال می تواند روی الگوی خواب جنین اثر گذار باشد و هرچه به ماه های آخر بارداری نزدیک می شوید ممکن است این عارضه بیشتر شود.

۴- مصرف بیش از حد مجاز قهوه می تواند موجب دفع آهن، رفلاکس معده، بالا رفتن فشار خون و یا سردرد شود.

عوامل بالا می تواند شما را از انتخاب قهوه به عنوان یک نوشیدنی منصرف کند اما از آنجایی که قهوه اعتیاد آور است و ممکن در دوران قبل از بارداری عادت به خوردن هرروزه ی قهوه داشتید و حالا با مادر شدن هنوز هم هوس قهوه را با خود داشته باشید، پس بهتر است خودتان را از مصرف قهوه های ملایم محروم نکنید.

در دوره ی بارداری چه نوع قهوه ای بخورم؟

عوارض احتمالی قهوه که می تواند در صورت بیش از حد مصرف کردن منجر به زایمان زودرس و یا کاهش وزن جنین شود؛ می تواند هر مادری را از مصرف قهوه منصرف کند اما شما می توانید هرازگاهی به خودتان جایزه دهید و از قهوه هایی استفاده کنید که کافئین بسیار بسیار پایینی دارند و برای شما و فرزند دلبندتان خطری نداشته باشند.

قهوه های کافئین پایین اغلب از خانواده ی قهوه عربیکا هستند. عربیکا گونه ای از قهوه است که کمترین میزان کافئین را در میان قهوه ها دارند. از استفاده ی قهوه های سنگینی مانند قهوه ترک و یا قهوه اسپرسو با کافئین بالا اجتناب کنید و قهوه های سبکی مانند کاپوچینو، قهوه فرانسه ی عربیکا ، قهوه ی بدون کافئین و یا اسپرسوهای بسیار سبک را جایگزین کنید.

انتخاب بهتر این است که نوشیدنی های انرژی بخش دیگری مثل چای ماسالا، شیرپسته زعفرانی، چای کرک و … را انتخاب نمایید. انتخاب نوشیدنی های دیگری که هم برای شما و هم برای جنین تان خطری نداشته باشد باعث آسودگی بیشتر خاطرتان میشود.

شما به عنوان یک مادر چه بخواهید قهوه ی سبک را انتخاب کنید و چه نوشیدنی هایی مانند ماسالا و شیر پسته که ذکر شد را انتخاب کنید بهتر است از فروشگاهی معتبر نوشیدنی دلخواه خودتان را تهیه کنید. انتخاب تان هر نوشیدنی که باشد “فروشگاه قهوه رونا” می تواند پاسخگوی تمام نیازهایتان باشد. بدون شک خوردن قهوه های سبکی مانند قهوه فرانسه، کاپوچینو و یا چای ماسالا و شیر پسته می تواند جز خودتان جنین تان را هم خوشحال کند.

برای خرید انواع قهوه های بارداری و نوشیدنی های مفید برای دوره ی بارداری کلیک کنید. با توجه به حساسیت دوره ی بارداری شما، در قهوه رونا امکان مرجوع کالا برای شما مادران نازنین فراهم شده تا پس از خرید اگر از خریدتان رضایت نداشتید محصول را مرجوع کرده و وجه تان را پس بگیرید.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *