اقدامات بعد از خوردن مواد شوینده توسط کودک

اقدامات بعد از خوردن مواد شوینده توسط کودک، چه باید کرد؟!

خوردن مایع ظرفشویی توسط کودک برای خانواده هایی بچه کوچک در خانه دارند ممکن است اتفاق بیفتد. حال این پیش آمد می تواند بر اثر بی احتیاطی شما به خاطر دم دست قرار دادن ظروف مواد شوینده باشد و یا بخاطر کنجکاوی کودک مهم نیست و شما نباید در این لحظه دنبال مقصر بگردید، اگر این اتفاق افتاده شما باید به دنبال راه حل مشکل و بر طرف کردن خطر باشید. ما به شما توصیه میکنیم  قبل از اینکه کودک بدین شکل جان خود را به خطر بیندازد اقدامات لازم بعد از خوردن مواد شوینده توسط کودک را فرابگیرید تا در صورت رخ دادن آن بهترین و سریع ترین روش را برای نجات کودک انتخاب کنید.

بعد از خوردن مایع ظرفشویی توسط کودک چیکار کنیم؟

اولین اقدام بعد از خوردن مواد شوینده توسط کودک تماس با مرکز پاسخگویی وزارت بهداشت است. القای استفراغ در خانه یکی از اولین اقدامات بعد از خوردن مواد شوینده توسط کودک با توصیه پزشک است.

امیر بقایی مشاور علمی مرکز ملی اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم سازمان غذا و دارو، درباره راه‌های دفع مواد شوینده و  مواد شیمیایی و دارو‌ها از بدن، اظهار کرد: ماهیت ترکیبات شیمیایی با دارو‌ها متفاوت است بنابراین راه‌های دفع این ترکیبات از بدن با دارو‌ها متفاوت است، از جمله راه‌های دفع ترکیبات شیمیایی یا دارو‌ها از بدن می‌توان به القای استفراغ (استفراغ عمدی)، مصرف خوراکی زغال فعال و شست‌وشوی گوارشی (معده) اشاره کرد.

وی بیان کرد: در برخی موارد مواجهه کودکان با ترکیبات شیمیایی و شوینده ها یا دارو‌ها سمی نیست بنابراین مداخلات والدین ممکن است آسیب‌زا باشد، در نتیجه پس از تماس کودک با مواد شیمیایی یا دارو‌ به ویژه تماس خوراکی، والدین باید پیش از هر اقدام خودسرانه با پزشک یا متخصص سم‌شناسی مشورت کرده و یا با شماره‌های ۱۹۰ و ۱۴۹۰ (مرکز ملی اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم) تماس بگیرند.

این مشاور علمی مرکز ملی اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم سازمان غذا و دارو درباره القای استفراغ در خانه، افزود: اگر مواجهه کودک یا بزرگسال با مواد شیمیایی یا دارو‌ها به مسمومیت آن‌ها منجر شود و پزشک یا متخصص سم‌شناسی به القای استفراغ توصیه کرده باشد، می‌توان بر اساس ماهیت ترکیب، اینکه چه مدت از زمان مواجهه گذشته است و شرایط فرد (هوشیاری او یا سابقه ابتلایش به بیماری‌های قلبی و عروقی، مغز و اعصاب مانند صرع و اختلالات اعصاب و روان)، برای دفع دارو‌ از القای استفراغ (استفراغ عمدی) کمک گرفت.

روش انجام القای استفراغ

بقایی تأکید کرد: در مواردی که حداکثر یک ساعت از زمان مصرف ترکیب شیمیایی یا دارو گذشته و پزشک یا متخصص سم‌شناسی القای استفراغ را توصیه کرده باشد باید با خوراندن نصف لیوان آب به کودک یا یک لیوان آب به بزرگسال و تحریک انتهای حلق (در شرایطی که فرد هوشیار بوده و سابقه بیماری را نداشته که استفراغ عمدی برای او ممنوع باشد) این کار انجام شود، در مواردی که پزشک یا متخصص سم‌شناسی گفته باشد که فرد مسموم باید به مرکز درمانی منتقل شود، در سریع‌ترین زمان این کار باید انجام شود.

مطلب پیشنهادی: مسمومیت با گیاهان در کودکان | گیاهان خانگی کشنده کدامند؟

خوردن مایع ظرفشویی توسط کودک

علائم مسمومیت با مواد شوینده در کودکان

  1. ممکن است کودک بعد از خوردن مواد شوینده تاول بزند
  2. لب های کودک بعد از خوردن مواد شوینده قرمز میشود
  3. بر اثر خوردن مواد شوینده کودک به سرفه و تفس تنگی مبتلا میشود.
  4. درد و ورم دهانی شدید از علائم مسمومیت کودک با مواد شوینده است.

عوارض خوردن مایع ظرفشویی و یا رختشویی توسط کودک

  1. کودک دچار دل درد میشود و ممکن است در مدفوع او مقداری خون دیده شود.
  2. کودک بعد از خوردن مواد شوینده دچار استفراغ میشود و ممکن در استفراغ او ممکن است خون دیده شود.
  3. سوختگی مری از عوارض خوردن مواد شوینده توسط کودک است.
  4. اگر کودک مواد شوینده را بر روی پوست خود ریخته باشد، پوست او دچار التهاب و سوختگی سطحی و قرمزی میشود.
  5. اگر مواد شوینده در داخل چشم کودک ریخته شده باشد ممکن است بینایی خود را از دست داده باشد.
  6. کاهش فشار خون و ضربان قلب از عوارض خوردن مواد شوینده توسط کودک است.

باور‌های اشتباه در درمان مسمومیت با مواد شوینده

وی تصریح کرد: برخی افراد باور دارند که خوراندن آب نمک غلیظ به فرد مسموم به القای استفراغ کمک خواهد کرد در حالی که چنین باوری صحیح نیست و مصرف غلظت بالای نمک به ویژه در کودکان حتی اگر ترکیب استفاده شده سمی نباشد، به اختلالات الکترولیتی و خطر‌های جسمانی برای آن‌ها منجر خواهد شد.

این مشاور علمی مرکز ملی اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم سازمان غذا و دارو گفت: مصرف همزمان برخی دارو‌ها با شیر، جذب دارو‌ها را افزایش خواهد داد بنابراین وضعیت بیمار وخیم‌تر می‌شود، همچنین خوراندن آب لیمو هم به شخص مسموم در شرایطی که مواجهه با ترکیبات اسیدی انجام گرفته باشد، وضعیت فرد را بدتر می‌کند.

بقایی یادآوری کرد: اگر پوست، مخاط دهان یا چشم‌های کودک با اسید‌های قوی مانند برخی انواع چاه بازکن‌ها یا باز‌های قوی مانند سفید کننده‌ها، کف شوی‌ها و گاز پاک‌کن‌ها تماس پیدا کرده باشد، والدین باید علاوه بر تماس با مرکز ملی اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم، حداقل به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه موضع مورد نظر را با آب بشویند.

راه های پیشگیری از خوردن مواد شوینده توسط کودک

  1. مواد شوینده را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  2. برای نوشیدنی های کودک در منزل از ظروف یکبار مصرف استفاه نکنید.
  3. مواد شوینده را در ظروف خودشان نگه دارید و از ریختن آن در ظرف های مشابه ظرف های مصرفی در طول روز خودداری کنید.
  4. شما می توانید به جای وایتکس از سرکه سفید در منزل استفاده کنید.

منبع خبر : yjc

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *