چای ترش در بارداری و شیردهی ضرر دارد؟/ موارد منع مصرف چای ترش

زنان باردار، شیرده، افرادی که قصد بارداری دارند، کسانی که از قرص ضدبارداری استفاده می‌کنند و زنان یائسه‌ای که تحت هورمون درمانی هستند باید با نظر پزشک از این چای استفاده کنند زیرا این چای سطح استروژن بدن را تغییر می‌دهد …

چای ترش یا چای قرمز از کاسبرگ گیاهی خاص تهیه شده و در بسیاری از مناطق دنیا به صورت نوشیدنی گرم یا سرد مصرف می‌شود. 

چای قرمز یا چای ترش در نقاط مختلف دنیا با نام‌های متفاوتی خوانده می‌شود که یکی از مهم‌ترین خواص آن شباهت ترکیبات آن با انسولین است و به همین دلیل این گیاه خواص ضد دیابتی نیز دارد. 

معروفیت اصلی این چای ترکیبی در آن است که سبب کاهش فشارخون می شود. همچنین می تواند قند خون را کنترل کرده، موجب تمدد اعصاب و جریان بهتر خون شود، از حرارت کبد بکاهد و به سبب ویتامین c ، مقوی سیستم ایمنی بدن است.

فواید مصرف چای ترش

* چای ترش به طور طبیعی، خاصیت ضدمیکروبی و ضد سرطانی دارد و علاوه بر تقویت مکانیزم دفاعی، از بدن در برابر عفونت های باکتریایی نیز محافظت می کند.

* برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مفید است.

* تقویت‌کننده سیستم ایمنی است؛ این چای غنی از ویتامین C می‌باشد که در برابر عفونت و سرماخوردگی مقاومت ایجاد می‌کند.

* فشارخون را کاهش داده که این تأثیر ناشی از عملکرد آنتوسیانین‌ها، پلی‌فنول‌ها و اسید هیبیسکوس می‌باشد.

* به دلیل غنی بودن از آنتی‌اکسیدان‌ها، با حذف رادیکال‌های آزاد به حفاظت از سلول‌های بدن کمک می‌کند.

* در افراد دیابتی اثر کاهنده قند خون دارد.

 چای ترش و کاهش وزن

امروزه با افزایش شیوع اضافه‌وزن و چاقی که به دلیل سبک زندگی نامناسب از جمله نداشتن فعالیت بدنی کافی و هم‌چنین افزایش مصرف غذاهای آماده رخ داده است، افراد راه‌های گوناگونی را جهت کاهش وزن امتحان می‌کنند. چه بهتر که این راه‌ها منطقی‌تر و کم‌خطرتر و درعین‌حال کم هزینه‌تر باشند! مطالعات نشان داده‌اند چای ترش در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش، روند کاهش وزن را تسهیل می‌کند. این چای حاوی ماده‌ای است که تولید آمیلاز را مهار کرده و بنابراین جذب کربوهیدرات‌ها کمتر می‌شود. این چای که در ایران به چای مکی یا قرمز نیز معروف است یک جایگزین مناسب برای نوشیدنی‌های پرشکر و آبمیوه‌های حاوی ترکیبات سنتتیک از جمله شیرین کننده‌های مصنوعی و یا شربت ذرت با فروکتوز بالا می‌باشد.

موارد منع مصرف چای ترش

*زنان باردار، شیرده، افرادی که قصد بارداری دارند، کسانی که از قرص ضدبارداری استفاده می‌کنند و زنان یائسه‌ای که تحت هورمون درمانی هستند باید با نظر پزشک از این چای استفاده کنند زیرا این چای سطح استروژن بدن را تغییر می‌دهد.

همچنین مصرف چای ترش تأثیراتی بر جریان خون در رحم و لگن دارد، بنابراین مصرف زیاد آن در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.

* مصرف این چای برای افرادی که فشارخون پایینی دارند، توصیه نمی‌شود.

طریقه مصرف چای قرمز

گل‌های چای را در آب جوش ریخته و برای مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید. پس از آن گلبرگ‌ها را دور ریخته و با اضافه کردن کمی لیموترش، دارچین یا عسل از مصرف چای لذت ببرید. چنانچه دوست دارید چای شما غلیظ‌تر باشد می‌توانید گلبرگ‌های بیشتری را داخل آب جوش بریزید. مصرف روزانه ۳ فنجان از این چای به بهبود جریان خون، تمدد اعصاب و کاهش وزن کمک می‌کند.

همچنین می‌توانید چای ترش را در یخچال و یا فریزر قرار داده و از آن به صورت یک نوشیدنی سرد استفاده نمایید. لازم به ذکر است چنانچه در دوران کاهش وزن به سر می‌برید مقدار عسلی که به چای اضافه می‌کنید مهم است.

هم‌چنین از آنجا که این چای منجر به کاهش فشارخون می‌شود بهتر است با معده خالی مصرف نشود. این توصیه خصوصاً در افراد دیابتی به دلیل تأثیر هیپوگلایسمیک این چای، باید جدی گرفته شود.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *