افزایش زايمان طبيعي رايگان و کاهش سزارین در کشور!/ گزارش وزارت بهداشت

 زايمان طبيعي رايگان يک ميليون و ۲۲۵ هزار مادر باردار
 معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در آبان ماه ۲۰۰۰ هزار نيروي متخصص در ۲۷ رشته تخصصي در ۵۸۰ بيمارستان و ۳۷۸ شهر کشور توزيع مي شوند که بر اين اساس يک هزار و ۶۰۰ نفر از متخصصين در مناطق محروم و کمتر برخوردار توزيع مي شوند زيرا هدف اصلي طرح تحول سلامت، ارائه خدمات در اين مناطق است.
 دکتر محمد آقاجاني در حاشيه برگزاري اجلاس معاونين درمان در مرکز همايش هاي برج ميلاد، اظهار داشت: توزيع دو هزار متخصص در کشور بخش قابل توجهي از نيازها را تامين مي کنند اما در برخي از رشته ها مانند جراحي مغز و اعصاب، راديولوژي و ارتوپدي همچنان با کمبود متخصص روبرو هستيم.
وي بيشترين تعداد متخصصين توزيع شده در کشور در آبان ماه را مربوط به رشته هاي داخلي بزرگسالان، کودکان و زنان و زايمان عنوان کرد و افزود: بر اساس استانداردهاي جهاني در حال حاضر يک سوم از متخصصين را در اختيار داريم و لازم است تا براي توسعه دقيق آموزش عالي پزشکي در رشته هاي عمومي و برخي رشته هاي تخصصي برنامه ريزي کنيم.

دکتر آقاجاني اظهار داشت: يکي از فاکتورهاي توزيع متخصصين در کشور، درآمد است و زماني که با کمبود شديد متخصص در برخي از رشته ها مواجه هستيم، يک متخصص بايد کار چندين متخصص را انجام دهد و حجم کار بسيار زياد است و در برخي موارد يک متخصص، کل بيماران يک استان را پوشش مي دهد بنابراين ما به دنبال متناسب سازي درآمد و حجم کار هستيم.

معاون درمان وزارت بهداشت به تشريح مهمترين اقدامات وزارت بهداشت در راستاي سياست هاي جمعيتي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري پرداخت و گفت:

تا کنون در کشور يک ميليون و ۲۲۵ هزار زايمان طبيعي رايگان انجام شده، سزارين با کاهش ۶٫۵ درصدي مطلق معادل ۱۱٫۶ درصدي پايه روبرو شده، به ۳۶۰ مادر باردار آموزش هاي رايگان بارداري ارائه شده، ساخت يک هزار و ۸۰۰ واحد اختصاصي زايمان(LDR) در ۳۶۶ بيمارستان در دستور کار قرار گرفته که در آبان ماه ۷۰۰ واحد زايمان اختصاصي بهره برداري مي شود و در نهايت ۸۵ درصد از هزينه هاي درمان ناباروري مورد پوشش وزارت بهداشت قرار گرفته است.

دکتر آقاجاني تاکيد کرد: ساخت ۱۷ مرکز جديد درمان ناباروري در کشور با تمرکز بر مناطق محروم و فاقد اين مراکز مانند استان هاي کهکيلويه و بوير احمد، چهارمحال و بختياري، هرمزگان، لرستان و سيستان و بلوچستان در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد و علاوه بر اين تجهيزات و توسعه ۲۴ مرکز درمان ناباروري موجود نيز يکي از مهم ترين برنامه هاي وزارت بهداشت است.

وي اظهار داشت: علاوه بر مراکز دولتي درمان ناباروري، مراکز خصوصي که با دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور قرار داد ببندند، به زوجين ناباور خدمات با کيفيتي ارائه مي دهند که زوجين فقط ۱۵ درصد از تعرفه دولتي را در اين مراکز پرداخت مي کنند همچنين براي تشويق مراکز خصوصي درمان ناباروري، در ماه هاي آينده اجلاسي را برگزار مي کنيم.

معاون درمان وزارت بهداشت در بخش ديگري از سخنان خود، مهمترين محورهاي اجلاس معاونين درمان دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور را سطح بندي خدمات درماني، سند درمان ۱۴۰۴، توزيع نيروي تخصصي، حمايت از زوجين نابارور، مراکز متادون تراپي و پروژه هاي زيرساختي مانند بخش هاي ICU، اورژانس، کلينيک هاي ويژه و درمان سرطان عنوان کرد.
به گفته دکتر آقاجاني سطح بندي خدمات، تکليف وزارت بهداشت در برنامه پنجم توسعه است و بر اساس شواهد و قرائن در برنامه ششم نيز استمرار مي يابد.
وي از سند درمان ۱۴۰۴ به عنوان نقشه راه درمان کشور طي ۱۰ سال آينده نام برد و گفت: اين سند با مشارکت تمام دانشگاه هاي علوم پزشکي تهيه شده و تا حدود يک ماه آينده تصويب و ابلاغ مي شود که در آن به سه موضوع مهم توسعه نيروي انساني، تخت بيمارستاني و تجهيزات پزشکي توجه شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: به دليل محدوديت منابع، مجبور به سطح بندي خدمات درماني هستيم که بايد بر اساس جمعيت، تعداد بيماران و پتانسيل هاي علمي و جغرافيايي مناطق مختلف، خدمات درماني توزيع شوند.
دکتر آقاجاني گفت: در سند درمان ۱۴۰۴ به عدالت عمومي و افقي توجه شده به عنوان نمونه تعداد تخت هاي بيمارستاني کشور که در حال حاضر ۱۱۵ هزار تخت است بايد ظرف مدت ۱۰ سال به ۱۷۳ هزار تخت برسد يعني شاخص تخت بيمارستاني به ازاي هر هزار نفر از ۱٫۵ به ۲٫۱۷ افزايش يابد.
وي يکي از مهمترين ويژگي هاي سند درمان ۱۴۰۴ را توجه به نقش پررنگ بخش خصوصي در توسعه زيرساخت هاي حوزه سلامت دانست و افزود: بخش خصوصي مي تواند در توسعه زيرساخت ها، ارائه خدمات و مديريت مراکز درماني مشارکت کند.

منبع خبر : ایرنا

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *