بیش از نیم قرن از ورود قرصهای ناباروری به بازار می گذرد و امروزه انواع و اقسام قرص های پیشگیری از بارداری عرضه می شوند که نسبت به انواع اولیه تحمل آن برای مصرف کننده راحت تر است.
در ضمن، قرصهای جدید عارضه هایی چون حالت تهوع و دیگر موارد را کمتر دارند. مصرف قرصهای پیشگیری می تواند تا ۹۹ درصد از باردارشدن فرد جلوگیری کند.
یکی از محاسن استفاده از قرص های پیشگیری از بارداری این است که باعث نازایی نمی شود و برخلاف تصور عامه که می گویند نازایی می آورد کاملا از این قضیه مبرا است.
این روش بهترین توصیه و مناسب ترین گزینه ای است که ما به زوج های جوان تازه ازدواج کرده پیشنهاد می کنیم.
به دلیل این که آن ها به محض قطع قرص می توانند باردار شوند. دلیل این مدعا هم مواردی است که خانم اظهار می کند ۲ یا ۳ شب قرص خود را فراموش کرده و حالا باردار شده است. یعنی به محض قطع مصرف، مقدار هورمون موثر (که مانع بارداری می شود) از خون پاک شده و تخمک گذاری انجام می شود و بارداری رخ می دهد.
اما دلیل این که باورهای نادرستی در مورد قرص ضدبارداری و نازایی وجود دارد این است که چون اکثر خانم ها بلافاصله پس از ازدواج و شروع رابطه جنسی به عنوان روش پیشگیری، مصرف قرص را شروع می کنند و هیچ اطلاع یا ارزیابی از باروربودن یا نبودن خود ندارند، پس از قطع مصرف قرص و تلاش برای بارداری، عدم موفقیت در باروری را به قرص نسبت می دهند؛ در حالی که قرص ها به هیچ وجه چنین عارضه ای ندارند و اگر آن ها از هیچ روشی استفاده نمی کردند نیز به دلیل مشکلات احتمالی این خانم، بارداری اتفاق نمی افتاد. به هر حال، حالا این زوج ناباروری خود را به قرص نسبت می دهند و به دیگران می گویند: شما نیز از قرص استفاده نکنید چون نازایی می آورد.
آیا قرص های ضدبارداری باعث چاقی می شوند؟
بر خلاف باورهای رایجی که وجود دارد قرص های ضدبارداری به خودی خود باعث اضافه وزن نمی شوند.
همیشه این باور وجود داشته است که مصرف قرص ضدبارداری چند کیلو به وزن شما اضافه می کند اما مجله ی Human Reproduction در شماره ی فوریه ی خود نوشته است که این باور اشتباه است. چندین دانشمند دانشگاه Oregon Health & Science روی گروهی از میمون هایی که سیستم تولید مثل شان شبیه انسان است آزمایشاتی انجام دادند.
آزمایش روی این میمون ها نشان داد که هیچ ارتباطی بین چاق شدن و مصرف داروهای ضدبارداری وجود ندارد. محققان معتقدند سنی که زنان معمولا شروع به استفاده از این قرص ها می کنند باعث اضافه وزن می شود. دکتر ژودی کامرون در این باره می گوید: "این احتمال وجود دارد، اضافه وزنی که به طور طبیعی به مرور زمان به وجود می آید به استفاده از این قرص ها نسبت داده می شود." مجله ی Parisien تاکید می کند اگرچه امکان دارد، مطالعاتی که روی پستانداران انجام شده است صد در صد قابل اعتماد نباشد اما با وجود این نتایج آن قابل قبول است؛ زیرا نتایج چهل و چهار پژوهش در این خصوص نشان داده است که رابطه ایی بین مصرف قرص های ضدبارداری و اضافه وزن وجود ندارد.
تحقیقات دیگر نشان می دهد که قرص ها شما را چاق نمی کنند اما این خاصیت را دارند که موجب افزایش اشتها می شوند بنابراین شما بیشتر غذا می خورید و متاسفانه چون خیلی از خانم ها عادت به ورزش کردن ندارند، اضافه وزن پیدا می کنند.
شاید بهتر باشد این بهانه مصرف قرص ها را با اصلاح عادات زندگی رفع کنید یعنی اولا ورزش را به زندگی تان راه بدهید. ثانیا افزایش اشتهای ایجاد شده ناشی از قرص ها را با مصرف مواد کم کالری و پرحجم یا میوه ها و سبزیجات جبران کنید.
شما می توانید با پیاده روی از خانه تا محل خرید یا نرمش کردن در خانه نه تنها مانع اضافه وزن و چاقی شوید بلکه روحیه شاد و سلامتی و دیگر فواید ورزش را به خود هدیه دهید. نباید به جای یافتن راه حل و اصلاح روش زندگی، خود را از مزایای مصرف قرص محروم کنید.
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…