هفت مشکل رایج مادران باردار

شاید اتفاق خوشایندی مثل شكل گرفتن جنین در بدن شما، گاهی باعث ایجاد تغییرات ناخواسته در بدن و ظاهر شما شود، اما باید بپذیرید كه بعضی نشانه‌های ناخوشایند، در این ۹ ماه با شما و هر زن باردار دیگری می‌ماند و راهی جز سازگار شدن با آنها برای‌تان وجود ندارد. شاید برخی پرهیزهای غذایی یا مراقبت‌ها بتواند از شدت بروز این نشانه‌ها كم كند، اما نه شما و نه هیچ یك از مادران آینده، نمی‌توانید به‌طور كلی این نشانه‌های بارداری را از بین ببرید. 
 
نفخ می‌كنید 
تقریبا همه خانم‌های باردار، در ماه‌های قبل از مادر شدن‌شان صاحب شكمی پر صدا و پر گاز می‌شوند. مشكلی كه می‌تواند در یك جلسه كاری حسابی آنها را معذب کرده و به‌خاطر چرخش پر صدای گاز در شكم‌شان، آنها را در حضور دیگران شرمنده كند. گذشته از صداهای درونی شكم‌تان، به‌خاطر كنترل كمتری كه در ماه‌های آخر بارداری روی عضلات‌تان دارید، احتمالا نگه داشتن این گاز تا رسیدن به دستشویی هم برای‌تان دشوار خواهد بود و گاهی با حمله نگاه‌های سنگین كسانی كه از شما چنین انتظاری نداشته‌اند همراه شوید. اما دلیلی برای شرمندگی وجود ندارد. جمع شدن گاز در شكم شما، نتیجه تغییرات هورمونی است كه در بدن‌تان اتفاق می‌افتد و تقریبا همه خانم‌های باردار، كم و بیش به چنین مشكلی دچار می‌شوند. در ماه‌های قبل از بارداری‌تان، اگر به‌خاطر تغذیه نامناسب یا تغییراتی كه در بدن‌تان اتفاق می‌افتد به مشكل نفخ دچار شوید، احتمالا نگه داشتن آن برای‌تان سخت‌تر خواهد بود، اما هیچ كس نباید از یك زن باردار انتظار كنترل صددرصد باد شكمش را داشته باشد. 
 هیچ راهی نمی‌تواند به‌طور كلی نفخ‌تان را از بین ببرد اما اگر مراقب خورد و خوراك‌تان باشید و سراغ غذاهای نفاخ نروید، می‌توانید از شدت این مشكل كم كنید. 
 
لباس زیرتان را كثیف می‌كنید 
در ماه‌های آخر بارداری، حتی یك عطسه می‌تواند كنترل شما بر ادرارتان را از بین ببرد. نشت غیرارادی ادرار در ماه‌های بارداری، به‌ویژه در اواخر آن، مشكلی است كه بیشتر مادران آینده از آن شكایت می‌كنند. گرچه برخلاف مشكل قبلی، تنها خودتان هستید كه متوجه این اتفاق می‌شوید، اما باز هم ممكن است آن را آزار‌دهنده و حتی شرم آور تلقی كنید. 
 توصیه می‌كنند حتی برای چند بار در روز، لباس زیرتان را عوض كنید یا برای راحت‌تر بودن، از پدهای مخصوصی كه در داروخانه‌ها وجود دارد، استفاده كنید چراكه گذشته از كم شدن كنترل شما روی عضلات‌تان، بزرگ شدن جنین و پایین آمدنش می‌تواند نیاز شما به دستشویی رفتن را بیشتر كند. بد نیست در این ماه‌ها با تخلیه زود به زود ادرارتان، احتمال نشت ناگهانی آن را كمتر كنید. 
  
پشمالو می‌شوید 
تغییرات هورمونی بارداری، صورت و بدن برخی خانم‌ها را پرموتر از قبل می‌كند. اگر شما هم با چنین شرایطی روبه‌رو شده‌اید، هیچ چاره‌ای جز زود به زود وقت گرفتن از آرایشگرتان نخواهید داشت. فكر لیزر كردن در این ۹ ماه را هم به ذهن‌تان راه ندهید. 
به جای رفتن سراغ درمان‌های دائمی از قبیل لیزر می‌توانید مثل قبل اپیلاسیون را انتخاب كنید. نگران نباشید. نه موادی كه برای اپیلاسیون مورد استفاده قرار می‌گیرد و نه دردی كه حین انجام آن می‌كشید، هیچ كدام نمی‌توانند به جنین شما آسیب بزنند. 
 
بو می‌دهید 
تعریق بیش از اندازه و بو‌دار شدن عرق بدن از دیگر مشكلاتی است كه در بارداری گریبان شما را می‌گیرد. برای كمتر كردن این مشكل، بهتر است از خوردن غذاهایی كه عرق را بدبوتر می‌كنند، پرهیز كنید و زیاد از حد هم لباس نپوشید. شاید بهتر باشد كمتر سیر یا غذاهای دریایی میل كرده و به جای آن با نوشیدن بیشتر آب، به دفع شدن سموم بدن‌تان كمك كنید. از طرف دیگر، در این ماه‌ها شما بیشتر از قبل درمعرض عفونت‌های واژینال قرار خواهید داشت و ممكن است به‌خاطر ابتلا به چنین عفونت‌هایی كه به‌دلیل نوسان هورمون‌ها اتفاق می‌افتد، احساس بد بویی كنید. كم‌تحملی شما در برابر گرما كه یكی از عوارض باردار شدن‌تان است، قطعا باعث تعریق بیشترتان هم می‌شود و از آنجا كه بوی شدید عطر و استفاده از مواد شیمیایی می‌تواند سلامت جنین‌تان را تهدید كند زیاد هم نمی‌توانید روی كمك محصولات شیمیایی برای از بین بردن بوی بد بدن‌تان حساب كنید. 
 حسابی آب بنوشید تا بوی عرق‌تان کمتر شود. گذشته از این، به محض اینکه احساس کردید دچار عفونت شده اید به متخصص زنان مراجعه کنید تا این مشکل مزمن نشود. 
 
هموروئیدی می‌شوید 
یبوست یكی از مشكلاتی است كه اغلب خانم‌های باردار به آن دچار می‌شوند. گذشته از هورمون‌ها، گاهی واكنش بدن خانم‌ها به برخی مكمل‌های دارویی یا رژیم‌های غذایی هم می‌تواند این مشكل را تشدید كند. یبوست شدید می‌تواند مادران آینده را به بواسیر و هموروئید هم دچار كند و آنها را مجبور به مراجعه به متخصص و شروع دارودرمانی كند. اگر در این ماه‌ها همراه با دفع مدفوع از بدن‌تان، شاهد چكیدن قطره‌های خون با رنگ روشن بودید، نگران نشوید. كافی است به یك متخصص گوارش مراجعه كنید و برای درمان هموروئید و جلوگیری از مزمن شدن آن دارودرمانی را شروع كنید. 
نوشیدن آب كافی در طول روز، مصرف روغن زیتون و سبزیجات برگ سبز و البته تحرك داشتن هم می‌تواند به كم شدن مشكل شما كمك كند. 
 
جوش جوشی می‌شوید 
بسیاری از زنان باوجود مراقبت از پوست‌شان در ماه‌های اول بارداری، شاهد بروز آكنه‌هایی می‌شوند كه نسبت به درمان هم مقاوم هستند. درست است كه تغذیه در بروز بسیاری از آكنه‌ها نقش دارد اما خانم‌های باردار اغلب به‌خاطر نوسان‌های هورمونی این مشكل را تجربه می‌كنند. قدیمی‌ها می‌گویند كسانی كه این حالت را تجربه می‌كنند، قرار است دختردار شوند. اما از نظر متخصصان حتی در شكم داشتن جنین پسر هم می‌تواند به بروز آكنه‌ روی پوست شما منجر شود. 

تنها راهی که برای کمرنگ کردن این نشانه دارید، این است که مراقب خورد و خوراک‌تان باشید و از غذاهایی که پوست‌تان را تحریک می کنند پرهیز کنید. 
 
از همسرتان فاصله می‌گیرید 
برخی خانم‌های باردار حتی تحمل بوی بدن همسرشان را ندارند اما تعداد خانم‌هایی كه به این دلیل از نزدیك شدن به همسرشان طفره می‌روند، زیاد نیست. سردی یا بی‌میلی جنسی از مشكلات رایج دوران بارداری است كه گاهی تغییرات هورمونی و در اغلب موارد تغییرات ظاهری بدن آن را به‌وجود می‌آورند. بسیاری از خانم‌های باردار از ظاهر خود خجالت می‌كشند و به همین دلیل از همسر خود فاصله می‌گیرند. این مشكل بیشتر سراغ زنانی می‌رود كه در ماه‌های بارداری‌شان بی‌رویه و بیش از اندازه چاق شده‌اند. گاهی ناآگاهی و ترس‌های نابجای خانم‌ها هم دلیل سرد شدن آنها می‌شود. گرچه متخصصان می‌گویند زنی كه مشكل پزشكی خاصی در ماه‌های بارداری ندارد و بارداری سالمی را تجربه می‌كند، محدودیتی برای برقراری ارتباط جنسی سالم ندارد اما بسیاری از خانم‌های باردار تصور می‌كنند با برقراری این رابطه به جنین‌شان آسیب می‌زنند و به همین دلیل از انجام رابطه زناشویی طفره می‌روند. 
با پزشك‌تان در مورد محدودیت‌هایی كه ممكن است در برقراری رابطه زناشویی داشته باشید، صحبت كنید و همسرتان را هم در جریان نگرانی‌های‌تان قرار دهید. مطمئن باشید اطمینانی كه پزشك‌تان به شما می‌دهد، می‌تواند تا اندازه زیادی بار این نگرانی‌ها را از دوش‌تان بردارد.  

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. آيا پرپشت شدن مو هنگام بارداري امري شايع است؟
    بسياري از خانم هاي باردار متوجه پرپشت شدن موها مي شوند. ولي در واقع تعداد موها اضافه نمي شود بلكه كمتر از دوران غيربارداري مي ريزد. آنچه رخ ميدهد در حقيقت اين است كه بطور طبيعي همواره ۸۵ تا ۹۵% موهاي شما در حال رشد است و ۵ تا ۱۵ درصد بقيه در مرحله استراحت قرار دارد. موهاي در حال استراحت پس از طي اين دوره مي ريزند (اغلب هنگام برس كشيدن يا شستن) و به جاي آن ها موهاي جديد مي رويد. در خانم ها بطور متوسط روزي ۱۰۰ تار مو مي ريزد.
    هنگام بارداري مقادير زياد استروژن موجب طولاني شدن دوران رشد مو مي شود و بنابراين مقدار كمتري از موها وارد مرحله استراحت مي شوند. در نتيـجه تعداد كمتـري از موها مي ريزد و آنها پرپشت تر و در عين حال خوش حالت تر به نظر مي رسند. (بعد از زايمان سطح استروژن در خون پائين مي آيد و تعداد بيشتري از موها وارد مرحله استراحت شده سپس مي ريزند). بعضي از خانمها متوجه تغييراتي در بافت مو و يا براق شدن آنها نيز مي شوند.
    البته در تمام خانم ها قبل و بعد از زايمان تغييرات چشمگيري در موها بوجود نمي آيد. تغييرات عمده اغلب در خانم هايي ديده ميشود كه داراي موهاي بلند هستند.
    آيا افزايش موهاي صورت و بدن امري طبيعي است؟
    متأسفانه در دوران بارداري ممكن است رشد موهاي بدن زياد شود كه احتمالاً به علت افزايش ترشح هورمون هايي است كه آندروژن خوانده مي شـوند. علاوه بر مـوهاي جديدي كه بر صورت مي رويد ممكن است شما شاهد رويش موهايي در روي پستان ها، شكم و يا پشت نيز باشيد. براي رهايي از شر اين موها مي توانيد آن ها را از ريشه بيرون بكشيد يا با تيغ و يا موم آنها را از بين ببريد. استفاده از روش هايي كه موها را براي هميشه از بين مي برد نظير ليزر و الكتروليز در دوران بارداري خطري ندارد ولي دردناك است و مي تواند به ناراحتي شما كه به علت بارداري تحمل بعضي شرايط تا حدي برايتان دشوار است، بيفزايد. در اغلب موارد ۳ تا ۶ هفته پس از تولد نوزاد، اين موها از بين مي روند.
    آيا رشد ناخن ها تسريع مي شود؟
    بله ولي ممكن است شما متوجه اين تغيير نشويد. در بعضي خانم هاي باردار ناخن ها محكم تر نيز مي شوند ولي در بعضي ديگر نرم تر و شكننده تر مي شوند. اين تغييرات موقتي است و مدتي پس از زايمان به حالت قبل باز مي گردد. ميتوان با استفاده از دستكش هاي پلاستيكي هنگام شستن ظروف و نظافت منزل و مصرف كرم هاي مرطوب كننده، از ناخن ها مراقبت كرد، به خصوص اگر شكننده هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *