نیازهای عاطفی زنان در دوران قاعدگی چیست؟ چرا زنان در دوران قاعدگی و چند روز پیش از آن بدخلق و زودرنج می شوند؟ جالب است بدانید بسیاری از اختلافات زن و شوهری در این دوران اتفاق می افتد. چون بسیاری از مردان نمی دانند چگونه با همسر خود در دوران قاعدگی رفتار کنند؟
حالات روحی زنان در دوران قاعدگی
قاعدگی در زنان یا همان اصطلاح عامیانهاش، پریود! دورانی که شاید ظاهرا ۳ تا ۷ روز ادامه داشته باشد، اما در واقعیت ۱۰ تا ۱۴ روز از زندگی زن را تحتالشعاع خود قرار میدهد و دردهای فیزیکی و روحی متعددی بهدنبال دارد.
یک زن، حتی اگر تاریخ آخرین قاعدگی خود را فراموش کرده باشد، وقتی اشتهایش بهطور غیرعادی زیاد میشود، اعصابش برای مسایل پیشپاافتاده و بیارزش بههم میریزد، وقتی دنیا جذابیتش را از دست میدهد، رفتار آدمها برایش عجیب میشود، تلخیها، ناراحتیها، خاطرههای بد زیادی را بهیاد میآورد و هر آن احتمال گریه کردن را دارد، وقتی دلش میخواهد در اتاق خود را حبس کرده و با هیچکسی، حتی عزیزانش هیچ ارتباطی نداشته باشد، وقتی دوست دارد فقط بخوابد و در رختخواب بماند، سینههایش متورم و دردناک میشوند، بیقرار میشود و تمایل شدیدی به خوردن اسنکهای شور یا شیرینیجات پیدا میکند، به خوبی متوجه خواهد شد که پریود نزدیک است و دوباره باید دردهای همیشگی را تحمل کرده و قدرت صبر و حوصله خود را افزایش دهد.
از آن جا که زندگی همیشه جاری است و فرد نمی تواند در دوران سیکل ماهیانه خود از روند عادی آن فرار کند، اما همزمان، توانایی تحمل این همه تغییر به صورت یکجا را هم ندارد، بنابراین یا بدخلق و عصبی میشود، یا تنبل و بیحوصله! اما دلیل این امر چیست و چرا همیشه خانوادهها از این پدیده واهمه دارند؟
همه میدانیم که این دوران نه فقط برای زنان، بلکه برای مردان هم دردآور است زیرا ترکشهای این تغییرات هورمونی به اعصاب مردان هم اصابت کرده و ممکن است لحظههای ناخوشایندی را در زندگی زوجین پدیدار نماید.
در این راستا، شاید شناخت درست و هرچهبهتر سیکل ماهانه زنان بتواند تا حد زیادی در پیشگیری مشکلات و دردهای ناشی از آن یاریرسان باشد. از این رو از شما دعوت می کنیم تا ادامه مطلب را از نظر بگذرانید و همراهمان باشید.
نیازهای عاطفی زنان در دوران قاعدگی
از آنجا که در این چرخه، سطح هورمون ها به طور منظم در مغز و بدن خانم ها تغییر می کند، ظاهر، میزان انرژی بدن و حساسیت روحی زنان نیز دستخوش تغییرات می شوند.
به این صورت که، حدود ۱۰ روز بعد از شروع عادت ماهیانه، درست قبل از تخمک گذاری، زنان احساس شادی بیشتری می کنند. ناآگاهانه لباس های جذاب تری می پوشند، چون سطح بالای استروژن و تستوسترون آن ها را به پیدا کردن فرصت های جنسی بیشتر در طول این دوران باروری ترغیب می کنند.
یک هفته بعد از آن، پروژسترون بدن افزایش می یابد، هورمونی که درست مثل والیوم می ماند و باعث می شود زنان دوست داشته باشند با یک فنجان چای و یک کتاب در تختخواب زیر پتویشان بروند.
هفته بعد از آن، پایین آمدن پروژسترون موجب آسیب پذیری و حساسیت بالای خانم ها می شود. روحیه اکثر زنان، ۲۴-۱۲ ساعت قبل از شروع عادت ماهیانه، به بدترین وضعیت خود می رسد.
چگونه با همسر خود در دوران قاعدگی رفتار کنیم؟
گاهیاوقات برای آقایان سخت است که درک کنند خانمها در طول عادت ماهیانه چه احساسی دارند و به همین دلیل نمیدانند برای کمک به او باید چه کنند. همیشه فردی منطقی و باملاحظه بودن هدف همه است. اگر میخواهید در زمانهایی که همسرتان عادت ماهیانه سنگین دارد. حمایت بیشتری از او داشته باشید، این مراحل کمکتان خواهد کرد.
۱. بفهمید در طول عادت ماهیانه چه اتفاقی برای خانمها میافتد. مطمئناً آقایان نمیتوانند خودشان را جای خانمها بگذارند و درک کنند که داشتن عادتماهیانه چه حسی میتواند داشته باشد ولی میتوانند علائم آنها را بفهمند و درک کنند. خانمها ممکن است دچار دلدردهای شدید شوند که اصلاً چیز جالبی نیست. این دلدردها ممکن است دردی خفیف و جزئی یا دردهایی فلجکننده باشد. خانمها در این دوران دچار تغییر روحیات میشوند، ممکن است سردرد گرفته یا دچار بیقراری، خستگی، خوابآلودگی یا تغییر اشتها شوند. البته علائم عادتماهیانه در خانمهای مختلف متفاوت است و حتی ممکن است بعضی خانمها هیچ علائمی نداشته باشند! خانمهایی که عادتماهیانه سنگین دارند سختی بیشتری میکشند چون بخاطر خونریزی زیاد مجبورند مدام به فکر تعویض پدهای بهداشتی خود باشند. عادتماهیانه به طور کلی مسئلهای ناخوشایند است و علائم آن به هیچعنوان شوخی نیست.
۲. کاری کنید احساس خوبی نسبت به خود پیدا کند. تحسینش کنید. حرفهایی بزنید که احساس کند در زمان عادتماهیانه هم مثل زمانهای دیگر زیبا و باهوش است. این اعتمادبهنفس او را بالا میبرد و باعث میشود بخاطر تغییرات روحیهای که در این دوره برای خانمها ایجاد میشود، حس بهتری نسبت به خود پیدا کند.
۳. در کارها به او کمک کنید. اگر کارهای کوچکی باید در خانه انجام دهد، کمکش کنید. با شستن ظرفها یا لباسها کمی استرس او را کم کنید. این کمی از بار را از روی شانههایش برمیدارد و زمانی برای استراحت بیشتر به او میدهد. یادتان باشد که فقط کارهای کوچک خانه نیست، خانمهایی که بیرون کار میکنند یا مسئولیت بزرگ کردن بچهها را بر عهده دارند هم عادتماهیانه میشوند. با آنها باید با ملاحظه بیشتری رفتار کنید.
۴. به او آرامش دهید. او را بنشانید و ماساژش دهید یا در آغوشش بگیرید. حتی نوازش کردن دستهایش احساس بهتری به او میدهد یا حداقل نشان میدهد که دوستش دارید.
۵. کاری کنید احساس کند دوستش دارید. به او نشان دهید که از اینکه او را در زندگیتان دارید خوشحالید. به او بگویید که دوست و همسر فوقالعادهای برای شماست. اگر سر کار است یا از شما دور است، به موبایلش یا تلفن محلکارش زنگ بزنید و به او بگویید چقدر زیبا و فوقالعاده است. نمیدانید این کارها چه تاثیر مثبتی در او میتواند داشته باشد.
۶. طوری رفتار نکنید انگار چندشتان میشود. به او نشان دهید که چرخه عادتماهیانه او حال شما را بد نمیکند (حتی اگر واقعاً حس خوبی نسبت به آن ندارید). اگر سعی میکند درمورد آن با شما صحبت کند، صورتتان را برایش کج نکنید و نگویید برو با یکی از دوستهای دخترت درمورد آن حرف بزن. این باعث میشود تصور کند هیچ اهمیتی برایتان ندارد. یک قسمت دیگر این مرحله این است که کارهایش را انجام دهید. وسایلی که لازم درد را برایش تهیه کنید، برایش شکلات یا مجله موردعلاقهاش را بخرید. این باعث میشود احساس کند واقعاً برایتان مهم است.
نکات مهم!
– حتی اگر زنی در طول عادتماهیانه خود هیچ علائمی نداشته باشد، باز هم کمک کردن و آرامش دادن به او فوقالعاده است.
– فقط با او حرف بزنید و از موضوعات بحثبرانگیز خودداری کنید. صرفنظر از حسی که دارد، کمک کردن به او برایش لذتبخش است.
– باعث لبخند او شوید. یک جوک یا داستان خندهدار برایش تعریف کنید تا حالش بهتر شود.
– سعی نکنید در هر موقعیتی درمورد عادتماهیانه او حرف بزنید. طبیعی رفتار کنید ولی طوری رفتار کنید که بداند هر وقت نیاز داشت پیشش هستید.
– گاهیاوقات بیرون رفتن برایش سخت میشود. ولی بد نیست رستورانی رزرو کنید و برای شام او را بیرون ببرید. این کار میتواند برایش لذتبخش بوده و فکرش را از موضوع پرت کند.
– کارهایی که دوست دارد را انجام دهید. اگر برای غذا خوردن بیرون میروید، اجازه دهید او رستوران را انتخاب کند یا اگر میخواهید به سینما بروید بگذارید او بگوید که دوست دارد چه فیلمی ببیند.
– فقط بغل کردن او و خواباندن او در آغوشتان به او احساس آرامش میدهد. مهربانی کردن با او باعث میشود حسی فوقالعاده پیدا کند.
– اگر خواست درمورد آن با شما حرف بزند، حرفهای تند و تلخ به او نزنید.
– برای وان آب داغ را آماده کنید. این کار دلدردش را کمتر میکند.
– اگر مطمئن نیستید که پریود شده است یا نه، بهتر است از او نپرسید. مطمئن شوید که با شما راحت است و اگر بپرسید از دستتان ناراحت نمیشود.
قاعدگی چیست؟
آنچه ما به عنوان پریود از آن یاد میکنیم نتیجهی یک کارگروهی اعضای داخلی بدن همچون مغز، غده هیپوفیز، رحم، گردن رحم، تخمدانها، لولههای فالوپ و واژن است. به این صورت که، مغز دستور تولید و ترشح هورمونهای استروژن و پروژسترون را به تخمدان مخابره میکند. به طورهمزمان، هورمونهای FSH و LH نیز در غده هیپوفیز ساخته میشوند.
پیش از توضیح ادامه این روند لازم است بدانید که فاصله بین دو قاعدگی به صورت طبیعی بین ۲۱ تا ۳۵ روز است. البته در حالت نرمال و رایج، ۲۸ روزه خواهد بود.
در نیمه نخست این دوره، میزان استروژن بالا رفته و باعث رشد و افزایش سلولهای رحمی میشود. سپس، بدن در واکنش به ترشح هورمون FSH، یک تخمک در داخل یکی از تخمدانها آزاد میکند. این تخمک رشد کرده و در حوالی روز ۱۴ از یک سیکل ۲۸ روزه در پاسخ به هورمون LH تخمک از تخمدان جدا می شود. این مرحله تخمکگذاری نامیده میشود.
در ادامه، در نیمه دوم سیکل، تخمک وارد لوله فالوپ میشود که بین تخمدان و رحم قرار دارد. در این مرحله، پروژسترون وارد عمل شده و رحم را آماده بارداری می کند.
اگر در این مرحله تخمک توسط اسپرم بارور شود بارداری رخ خواهد داد. در غیر اینصورت، تخمک پس از مدتی از بین می رود و میزان استروژن و پروژسترون نیز کاهش می یابد. در نتیجهی این اتفاقها، لایه ضخیم رحم ریزش کرده و خونریزی قاعدگی یا عادت ماهیانه شروع میشود.
دورههای قاعدگی عموما بین ۳ تا ۷ روز ادامه دارند. سن شروع قاعدگی نیز حدود ۱۲ سالگی است. اما این بدان معنی نیست که همه دختران در سن ۱۲ سالگی پریود می شوند؛ بلکه اگر قاعدگی پیش از ۹ سالگی يا پس از ۱۶ سالگی روی دهد حتما باید به پزشك مراجعه شود.
پریود تا یائسگی ادامه دارد. سن متوسط یائسگی نیز حدود ۵۱ سالگی است. گفتنی است که بدن یک زن یائسه قادر به تولید تخمک نبوده و نمی تواند دیگر باردار شود.
منبع خبر : rooziato،pezeshkin
☘ عرق پونه
خلط آور، رفع کننده بیماری نقرس، آسم، سیاه سرفه، گریپ و هیستری و بادشکن.
☘عرق چهل_گیاه
مقوی قلب و اعصاب، مسکن دردهای قاعدگی، بازکننده رگ های قلب، تنظیم کننده دستگاه گوارش، آرامبخش، ضد تهوع و استفراغ، بادشکن و مقوی معده.
☘ عرق بادرنجبویه
تقویت کننده مغز، اعصاب، حافظه و قلب، بازکننده رگ های قلب، درمان کننده خستگی های روحی، عصبانیت و بی حوصلگی، رفع کننده سردردهای عصبی و ضد استفراغ در دوران بارداری.
☘ عرق بومادران
برطرف کننده رماتیسم و دردهای استخوانی، تنظیم کننده قاعدگی، تصفیه کننده خون و رافع خستگی?
?کاربرد_داروها
?گیاهان_دارویی
? ویتاگنوس یا پنج انگشت را گیاه زنان می نامند.
? این گیاه در پیشگیری از؛
اختلالات قاعدگی، ↙پریود دردناک، قطع غیر طبیعی پریود، اختلال در زمان و مقدار خونریزی، نارسایی زودرس تخمدان و عوارض حین یائسگی موثر میباشد.
♡