کدام قرص ضد بارداری بهتر است؟!

تنوع قرص‌های ضد­ بارداری زیاد و انتخاب قرص‌های ضد بارداری بر عهده­‌ی خود شخص است. اگر از لحاظ هورمورن­‌های جنسی فعال هستید، این احتمال وجود دارد که به استفاده از این قرص­‌ها فکر کرده باشید.

اینکه کدام قرص ضد بارداری بهتر است؟ جواب مشخصی ندارد زیرا انتخاب بهترین قرص ضدبارداری به شرایط و شرح حال شما بستگی دارد؛ به طور مثال برخی از قرصها برای دوران شیردهی مناسب نیست و یا برخی از قرصها برای بیماران قلبی ممنوعیت مصرف دارد و یا برخی از این قرصها ممکن است با فرد سازگاری نداشته باشد و باعث سردرد و تهوع و تغییرات خلق و خوی شدید بشود و یا با داروهای مصرفی و بیماری شخص تداخل داشته باشد. 

بنابراین پزشک با در نظر گرفتن شرایط شما بهترین قرص ضدبارداری را برای شما تجویز می کند.

کدام قرص ضد بارداری بهتر است

قرص‌های ضد بارداری روشی دارویی برای جلوگیری از بارداری است. در این مطلب بخوانید که این قرص­‌ها چگونه کار می­‌کنند و عوارض جانبی آنان چیست؟ آیا گزینه­‌ی مناسبی برای شما هستند؟

قرص‌های­ ترکیبی ضد بارداری چیست؟
قرص‌های ترکیبی، قرص‌های ساختگی (مصنوعی) هستند که حاوی هورمون‌­های استروژن و پروژسترون است. بسیاری از قرص­‌ها در هر دوره فعالند، یعنی حاوی هورمون­‌ها هستند. سایر قرص‌ها غیر­فعال هستند؛ به این معنی که حاوی هورمون نیستند.

انواع مختلف قرص‌های ترکیبی:
قرص‌های یک مرحله­‌ای: این قرص­‌ها در دوره­‌های یک ماهه استفاده می­‌شود و هر قرص فعال، دوره پاکسازی از هورمون را به شما می‌­دهد. طی هفته آخر دوره، باید قرص‌های غیرفعال را مصرف کنید و دوره قاعدگی شروع می­‌شود.

قرص‌های چند­مرحله­‌ای: این قرص­‌ها در دوره­‌های یک ماهه استفاده می­‌شوند و سطوح مختلفی از هورمون را در میان دوره تامین می­‌کنند. طی هفته آخر دوره، باید قرص‌های غیرفعال را مصرف کنید و دوره­‌های قاعدگی شروع می­‌شود.

قرص‌هایی با سیکل طولاتی: این قرص­‌ها در دوره­‌های سه هفته‌­ای مصرف می‌­شوند. به این صورت که در ۱۲ هفته اول قرص‌های فعال و در هفته­ آخر قرص‌های غیرفعال را مصرف می­‌کنید و عادت ماهیانه می‌شوید. در نتیجه سه تا چهار بار در سال عادت ماهیانه می‌­شوید.

برند برخی قرص‌های موجود:

یاز، یاسمین، روکین، کنتراسمین، دروسپیل

قرص‌های ضد بارداری

قرص‌های پروژسترون:
این قرص‌ها حاوی هورمون پروژسترون است و استروژن ندارد. به این قرص‌ها فینی‌پیل نیز می­‌گویند. این قرص برای زنانی مناسب است که استروژن برای سلامتی آنها ضرر دارد یا به دلایلی نمی­‌توانند استروژن مصرف کنند. در این قرص، همه قرص‌­ها فعال هستند، در نتیجه ممکن است به هنگام مصرف این قرص‌­ها عادت ماهیانه نداشته باشید.

انواع مختلف قرص‌های پروژسترون:
کامیلا (Camila)، ارین (Erin)، جنسیکلا (jencycla)

کدام یک از قرص‌های بارداری مناسب­‌تر است؟
هر قرص ضد بارداری برای هر کسی مناسب نیست، پس قبل از استفاده از هر نوع قرصی با پزشک خود مشورت کنید.

عواملی که روی تصمیم شما می­‌تواند اثر بگذارد:

علائم قاعدگی؛
دوران شیردهی؛
سلامت قلبی و عروقی؛
بیماری­‌های مزمن دیگر
داروهای دیگری که مصرف می‌کنید.

قرص‌های ضد بارداری چگونه عمل می­‌کنند؟
قرص‌های ترکیبی به دو روش عمل می­‌کنند.

۱- مانع تخمک­‌گذاری بدن می­‌شوند. به این معنی که تخم­دان در هر ماه تخمک آزاد نمی­‌کند.

۲- ماد‌ه‌­­ی مخاطی دهانه­­ رحم را سفت‌­تر می‌کند. این ماده در اطراف دهانه­ رحم جریان دار و به رفتن اسپرم در داخل رحم کمک می‌­کند؛ در نتیجه رحم می­‌تواند تخمک را بارور کند. ماده­‌ی مخاطی محکم شده، مانع رسیدن اسپرم به رحم می‌­شود. قرص‌های پروژسترون به روش‌­های مختلفی کار می­‌کنند.

به طور عمده ماده‌­ی مخاطی دهانه‌­ی رحم را توسط کوچک کردن مخاط رحم، سفت می­‌کند. مخاط رحم، لایه­‌ی پوستی رحم است، جایی که تخمک پس از باروری کاشته می­‌شود. اگر این لایه نازک­تر باشد، کاشته شدن تخمک سخت‌­تر و مانع از بارداری می­‌شود.

نحوه­ مصرف قرص‌های ضد بارداری
قرص‌­های ترکیبی به شکل‌های مختلفی وجود دارد که به صورت بسته­‌های ماهانه ۲۱ روزه، ۲۴ روزه یا ۲۸ روزه هستند. قرص‌هایی با سیکل طولانی دوره­‌های ۹۱ روزه نیز دارند. برای هر کدام از این شکل‌­ها هر روز قرص در زمانی مشخص خورده می­‌شود.
قرص‌های پروژسترون فقط حاوی بسته­‌های ۲۸ تایی هستند.

تاثیر قرص‌های ضدبارداری چقدر است؟
اگر به شکل درستی مصرف شوند، از بارداری به خوبی جلوگیری می­‌کنند. درصد خطای این قرص­‌ها ۹ درصد است، به این معنی که از میان هر صد
زنی که قرص مصرف می­‌کنند، ۹ نفر امکان دارد باردار شوند.
مصرف برخی از داروها مانند آنتی بیوتیک یا قرص‌های HIV تاثیر قرص‌های بارداری را کاهش می­‌دهد.
حتی اگر ویار دارید یا احساس دل درد می­‌کنید به پزشک مراجعه کنید، زیرا این احتمال وجود دارد که حامله باشید.

فواید قرص‌های ضدبارداری چیست؟
این قرص‌های ۲۴ ساعته از شما حفاظت می­‌کنند، حتی به هنگام رابطه جنسی
بهتر از روش­‌های دیگر جلوگیری از بارداری عمل می­‌کنند و بسیار موثر هستند.
به دوره­‌ی قاعدگی نظم می­‌بخشند.
این قرص­‌ها قابل بازگشت هستند، یعنی از زمانی که مصرف آنها را قطع کردید، می­‌توانید حامله شوید.
برخی دیگر از اثرات قرص‌های ضد بارداری
جلوگیری از دوران قاعدگی طولانی
جلوگیری پوکی استخوان
جلوگیری حاملگی خارج از رحم
قرص‌های پروژسترون نیز برای زنانی که با هر کدام از موارد زیر روبه‌رو هستند مناسب‌تر است.

استروژن برای سلامتی­شان ضرر دارد.
سیگار می­‌کشند.
بیشتر از ۳۵ سال سن دارند.
می­‌خواهند خودشان شیر دهند.
سابقه­‌ی لخته شدن خون دارند.

ضررهای مصرف قرص‌های ضد بارداری چیست؟
این قرص­‌ها از عفونت‌های هنگام رابطه جنسی جلوگیری نمی‌­کنند، پس به هنگام رابطه­‌ی جنسی از وسایل جلوگیری مناسب استفاده کنید و به این موضوع توجه داشته باشید که این قرص­‌ها را باید هر روز بخورید، زیرا اگر فراموش کردید یا با تاخیر قرص را خوردید، ریسک حاملگی را افزایش می­‌دهید.

عوارض قرص‌های ضدبارداری
میل جنسی را کاهش می‌­دهد.
حالت تهوع
خونریزی زیاد حین عادت ماهیانه
درد سینه
این عوارض بعد از چند ماه تشدید می‌­شود.

خطرات مصرف قرص‌های ضد بارداری
خطر جدی که در اثر مصرف قرص‌های ضدبارداری به ویژه قرص‌های ترکیبی وجود دارد، افزایش لخته­‌های خون است که می­‌تواند منجر به سکته قلبی و سکته مغزی، بر اثر لخته شدن خون در رگ شود. اما احتمال این خطر خیلی کم است، به گونه­‌ای که از میان هر ۱۰۰۰۰ زن، ده نفر امکان مواجهه با این خطر را دارند.

اما این خطر می­‌تواند برای زنانی که اضافه وزن دارند، فشار خون بالایی دارند و به دلیل بیماری مدت زیادی را روی تخت گذرانده‌­اند؛ بیشتر شود.

امروزه؛ روش‌­های مختلفی برای پیشگیری از بارداری وجود دارد که استفاده از قرص‌های ضد بارداری یکی از گزینه­‌هاست ولی قبل از انجام هر روشی با پزشک خود مشورت کرده و سوال­‌های خود را بپرسید.

منبع خبر : healthline

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *