علت اختلال نعوظ مجموعه ای از عوامل روحی و روانی و فیزیولوژیکی است که برای تقویت آن ابتدا باید علت شناسایی شود…
دکتر مجتبی عاملی متخصص کلیه و مجاری ادراری گفت : حدود ۳۰ درصد افراد مسن در جامعه ما مبتلا به اختلال نعوظ در آقایان هستند که منجر به مشکلاتی در امر زناشویی و خانواده این افراد می شود و ما مراجعینی در این بیماری داریم که ممکن است در سنین خیلی جوانتر به ما مراجعه بکنند.
دکتر مجتبی عاملی در باره اختلال نعوظ در آقایان گفت : خوشبختانه در سنین جوانی این بیماری علت فیزیولوژیک و بدنی ندارد و عموماً این بیماران جوان که به ما با این مشکل یعنی اختلال نعوظ مراجعه میکنند، بیمارانی هستند که اختلال استرسی و بیماریهای روحی دارند.
وی افزود : بررسیهای هورمونی و معاینات بدنی تمام این بیماران عموماً سالم است و صرفاً با یک اعتماد به نفس مجدد و یک روان درمانی، این بیماران مشکلشان برطرف میشود.
دکتر عاملی گفت : بیشتر مشکلی که ما با این بیماران و به صورت جدیتر برخورد میکنیم برای سنین بالای ۵۰ سال است خصوصاً در افرادی که بیماری فشارخون و دیابت دارند و یا افرادی که داروهای اعصاب استفاده میکنند به شدت دچار این مشکل هستند. مشکلات خانوادگی و اجتماعی فراوانی برای این افراد ایجاد میکند و نیازمند درمان است.
این متخصص کلیه و مجاری ادراری خاطر نشان کرد:
سن بالا اصلاً دلیل بر مترادف بودن با اختلال در نعوظ نیست یعنی ما حتی انتظار داریم یک فرد ۹۰ یا ۱۰۰ ساله هم در این زمینه مشکلی نداشته باشد در نتیجه اینکه بیمار فکر کند (الان سنم بالا رفته و نیازمند درمان نیستم)، کاملاً اشتباه است و درمان هم برای تمام اینها وجود دارد.
وی افزود : در مراحل ابتدایی، با کنترل قند خون و فشار خون و داروهای گیاهی حتی شاید بشود مشکلات را برطرف کرد و در مراحل پیشرفنهتر ما از درمان دارویی خوراکی و در نهایت داروهای تزریقی بسیار نادر ممکنه نیازمند استفاده از پروتز هم باشد.
دکتر مجتبی عاملی در آخر افزود : تمام درمانها در کشور ما وجود دارد و با مراجعه بیمار به متخصص اورولوژی به راحتی می توانند این خدمات را دریافت کنند و مشکلاتشان برطرف شود.
چگونه نعوظ را تقویت کنیم؟
یک مطالعه جدید که در مجله پزشکی جنسی منتشر شده، نشان داده است که برخی از مردان با تغییر شیوه زندگی، میتوانند روند اختلال نعوظ در مردان را معکوس کنند. این مطالعه نشان میدهد که حتی اگر برای درمان اختلال نعوظ به دارو نیاز باشد، تغییر شیوه زندگی موجب افزایش تأثیر دارو در درمان اختلال نعوظ میشود. در این مطلب به چند روش طبیعی (تغییر شیوه زندگی) برای درمان اختلال نعوظ اشاره خواهیم کرد.
۱- افزایش تحرک برای درمان اختلال نعوظ در مردان
بسیاری از تغییرات در شیوه زندگی میتوانند به درمان اختلال نعوظ در مردان کمک کنند، اما در میان آنها، ورزش میتواند بیشترین تأثیر را داشته باشد. ورزش باعث بهبود جریان خون (عامل حیاتی برای نعوظ) و فشار آن (با افزایش با افزایش نیتریک اکسید در رگهای خونی) میشود. ورزشهای تحمل وزن میتوانند موجب افزایش تولید طبیعی تستوسترون و در نتیجه افزایش قدرت نعوظ و میل جنسی شوند.
۲- رژیم غذایی مناسب برای درمان اختلال نعوظ
تغذیه و رژیم غذایی تأثیر مستقیمی روی اختلال نعوظ دارد. رژیم غذایی غنی از میوهها، سبزیجات، غلات کامل، و ماهی همراه با میزان کمتر گوشت قرمز و غلات تصفیه شده، خطر ابتلا به اختلال نعوظ را کاهش میدهد. یک رژیم غذایی سالم به تناسب اندام نیز کمک میکند. تناسب اندام خطر ابتلا به اختلال نعوظ را کاهش میدهد در صورتی که چاقی خطر ابتلا به بیماریهای عروقی و دیابت که دو عامل افزایش خطر اختلال نعوظ هستند را افزایش میدهد.
۳- درمان اختلال نعوظ با زمان بندی برنامه خواب
الگوهای بد خواب میتواند یک عامل کمکی برای اختلال نعوظ باشد. مشکلات خواب موجب کاهش ترشح هورمون تستوسترون در مردان میشود و کاهش غلظت هورمونهای جنسی با ناتوانی جنسی همراه است. تنظیم ساعت خواب، ترشح هورمونها را منظم کرده و موجب درمان ناتوانیهای جنسی میشود.
۴- ترک مصرف سیگار و درمان اختلال نعوظ در مردان
اختلال نعوظ در مردان میتواند ناشی از بیماریهای عروقی و انسداد و تنگی عروق باشد. سیگار کشیدن موجب باریک شدن رگهای خونی و افزایش خطر اختلال نعوظ در مردان میشود.
۵- تأثیر ترک مصرف الکل بر درمان اختلال نعوظ در مردان
الکل آرام بخش است و میتواند موجب هر دو اختلال نعوظ موقت و طولانی مدت شود. سیستم عصبی مرکزی مسئول انتشار نیتریک اکسید، یک ماده شیمیایی ضروری برای تولید و حفظ نعوظ میباشد و مصرف زیاد الکل باعث کاهش عملکرد سیستم عصبی مرکزی میشود. به همین ترتیب میزان ناکافی نیتریک اکسید موجب اختلال نعوظ میشود و باید برای درمان اختلال نعوظ در مردان از مصرف الکل اجتناب کنید.
۶- نظارت بر داروهای مصرفی برای درمان اختلال نعوظ در مردان
اختلال نعوظ در مردان میتواند از عوارض جانبی مصرف برخی از داروها باشد. داروهایی مانند داروهای فشار خون بالا، داروهای ضد افسردگی، برخی از دیورتیکها، مسدود کنندههای بتا، داروهای قلبی، داروهای کلسترول، داروهای ضد سایکوز، داروهای هورمونی، کورتیکواستروئیدها، شیمی درمانی و داروهای الگوی طاسی مردان احتمال اختلال نعوظ را بالا میبرند. اگر فکر میکنید به خاطر مصرف داروی خاصی دچار اختلال نعوظ شدهاید، با پزشک خود مشورت کنید.
۷- طب سوزنی
مطالعات نشان میدهد که طب سوزنی برای مردانی که به خاطر عوارض جانبی ناشی از مصرف داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی، مهار کنندههای انتخابی باز جذب سروتونین (SSRI ها) و مهارکنندههای باز جذب سروتونین نورآدرنالین (SNRI ها) دچار اختلال نعوظ شدهاند، بسیار مفید است.
۸- داروهای گیاهی
بسیاری از داروهای گیاهی موجب بهبود عملکرد نعوظ میشوند، اما بسیاری از آنها نیز عوارض جانبی مضری خواهند داشت.داروی گیاهی جینسینگ موجب افزایش تولید نیتریک اکسید و بهبود جریان خون شده و از این طریق موجب درمان اختلال نعوظ میشود. آب انار یک آنتیاکسیدان قوی است و میتواند به جلوگیری از تصلب شرایین و اختلال نعوظ کمک کند. برای مصرف داروهای گیاهی با پزشک مشورت کنید.
منبع خبر : sedayiran،drsosha