چگونه استقلال را در کودکان تقویت کنیم؟

منزلتان را مکان امنی برای جستجوهای کوچک او قرار دهید: برای رشد واقعی استقلال کودک، او باید به‌طور دائم محیط اطرافش را جستجو کند. به همین خاطر محیط امن منزل حائز اهمیت است. به‌جای دور کردن اشیاء از دست بچه، یا گفتن ”نه“ در هر لحظه آرامش ذهنی را به او بدهید.

به کودکتان اجازه تجربه رهبر شدن و تصمیم‌گیری را بدهید؛ حتی اگر تصمیمات او عجیب و غریب به‌نظر برسد. یا این‌که به او اجازه دهید که گاهی اوقات خودش، لباس‌هایش را بپوشد. در این‌صورت، با دادن اینگونه درگیری‌ها به‌خود کودک، به او فرصت یادگیری و رشد می‌دهید.

آزادی عمل را به او نشان دهید: خوب انجام دادن یک کار، حس استقلال و کامل شدن را به کودک می‌دهد. وظایفش را به آرامی و به‌طور واضح به او یاد بدهید و سپس فقط بر کارهای او نظارت داشته باشید.

در بعضی کارها اجازه کمک کردن به او بدهید : آشپزی، تمیز کردن منزل، جمع و جور کردن وسایل. در این کارها شما نقش دستیار را داشته باشید.

 

خداحافظی کردن با شما، برای کودکتان سخت است اما شما این امر را برای او مهم جلوه ندهید. در این‌صورت او می‌فهمد که شما به زودی برخواهید گشت. کلمهٔ خداحافظ را به‌صورت اشاره و با حرکت ادا کنید. بیان کردن خداحافظ برای کودک سخت‌تر است.

به او یاد دهید که غیبت شما را تحمل کند: حتی اگر این غیبت کوتاه و در حدود ۵ دقیقه باشد. برای مثال ۵ دقیقه به اتاق دیگری بروید و او را تنها بگذارید.
هیچ‌وقت بدون دیدن او، خانه را ترک نکنید. دزدانه خانه را ترک کردن برای او، چندان خوب نیست. بهتر است به او بگوئید که در حال ترک کردن منزل هستید.

در آخر به او نشان دهید که او را دوست دارید: حمایت شما اطمینان بیشتری برای مستقل شدن به او می‌دهد. این‌کار را برای درازمدت انجام دهید.

 

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. اگر کودک شما خوردن غذا و پوشیدن لباس را طول می دهد، شاید به سبب این باشد که انتظار دارد در این اوقات، شما به او مهربانی کنید و از عمد این کارها را طول می دهد؛ اگر فکر می کنید که این گونه است تدبیری برای حل این مشکل بیندیشید.
    حال اگر فرزندتان سه ساله شد و هنوز وقت زیادی را صرف پوشیدن لباس می کند و شما نیز همه ی روش ها را برای سرعت بخشی به آن، آزمایشی کرده اید، وقت برخورد جدی با این قضیه فرا رسیده است. به او بگوید: تو خود مسؤول انجام دادن این کار هستی، ضمناً به او بفهمانید اگر صبح زود لباسهایش را بدون معطلی عوض نکند نمی تواند صبحانه بخورد، چرا که از وقت خوردن صبحانه برای پوشیدن لباس استفاده کرده است یا این که بگویید باید شب ها زودتر بخوابد تا صبح زودتر بیدار شود و حتی باید با لباس زیر به مهد برود…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *