وزن گیری ماه به ماه کودک از تولد تا یکسالگی/ غذا برای وزن گیری نوزاد

وزن گیری نوزاد تازه متولد شده

در این مرحله نوزاد بسیار حساس است. اگر نوزاد پس از تولد چند اونس (هر اونس معادل ۲۸ گرم) کاهش وزن داشت نگران نشوید. نوزاد سالم ده یا دوازده روز بعد وزن کاهش یافته را کسب می کند.
تغذیه نوزاد: شیر مادر یا شیر خشک. اگر نوزاد واکنش های آلرژیک نشان داد به پزشک اطلاع دهید. شاید حساسیت نوزاد بخاطر نوع شیر خشک یا موادغذایی که شما می خورید است.

وزن گیری نوزاد در ماه اول

از الان تا شش ماهگی، نوزاد هر هفته پنج یا هفت اونس (حدود ۲۱۰ گرم) افزایش وزن و هر ماه یک اینچ (۲/۵ س م) افزایش قد دارد. اگر تغذیه نوزاد مناسب باشد، به طور پیوسته افزایش وزن خواهد داشت.
تغذیه نوزاد: شیر مادر یا شیر خشک. زمان شیر خوردن و مقدار شیری که نوزاد در هر بار می خورد قابل پیش بینی نیست. در این سن نوزاد هشت تا دوازده بار در روز، هر دو یا سه ساعت شیر میخورد.

وزن گیری نوزاد در ماه دوم

نوزاد هر هفته به طور پیوسته افزایش وزن دارد. برای مطمئن بودن از تغذیه مناسب نوزاد، به پزشک متخصص مراجعه کنید. در برخی موارد، نوزاد به خوبی شیر نمی خورد یا شما به مقدار کافی شیر ندارید.
تغذیه نوزاد: شیر مادر یا شیر خشک. تا چهار ماهگی یا شش ماهگی، غذای جامد به نوزاد ندهید. غذای جامد در سن پایین مشکلات سیستم گوارشی ایجاد می کند.

وزن گیری نوزاد در ماه سوم

در این مرحله، افزایش وزن نوزاد در هر هفته از شش اونس (۱۷۰ گرم) به چهار اونس (۱۱۵ گرم) کاهش می یابد. بنابراین از این ماه به بعد، افزایش وزن نوزاد دو اونس (۶۰ گرم) در هفته خواهد بود.
تغذیه نوزاد: شیر مادر یا شیر خشک. شیر دادن نوزاد به پنج تا هشت بار در روز کاهش می یابد. نوزاد شیرخوار از نوزادی که شیر خشک میخورد، بیشتر در روز شیر می خورد. نوزاد در طول شب برای شیر خوردن از خواب بیدار می شود.

وزن گیری نوزاد در ماه چهارم

در اواخر این ماه، نوزاد آمادگی خوردن غذاهای جامد را دارد. علائم آمادگی نوزاد شامل: نوزاد می تواند سر خود را بالا نگه دارد، می تواند با تکیه دادن بنشیند و نسبت به غذاهایی که شما می خورید علاقه نشان می دهد. اگر نوزاد آمادگی کافی ندارد، او را مجبور به خوردن غذاهای جامد نکنید.

تغذیه نوزاد: شیر مادر یا شیر خشک. سعی کنید تا شش ماهگی به نوزاد غذای جامد ندهید اما اگر نوزاد علاقه زیادی به غذاهای مایع ندارد، با پزشک مشورت کنید و رژیم غذایی او را تغییر دهید.

وزن گیری نوزاد در ماه پنجم

در این ماه، نوزاد دو برابر وزن زمان تولد را دارد. از پزشک قد و وزن مناسب نوزاد را بپرسید. اگر وزن نوزاد کم است، راه های افزایش وزن را مطالعه کنید.
تغذیه نوزاد: شیر مادر یا شیر خشک و غذاهای جامد مخصوص نوزادان. اگر پزشک با غذاهای جامد موافق است، به نوزاد بدهید. قانون خاصی برای غذاهای اولیه وجود ندارد اما سعی کنید در ابتدا غذاهای جامد را با شیر خشک یا شیر مادر مخلوط کنید و به نوزاد بدهید. اگر نوزاد هنوز تمایلی به غذاهای جامد ندارد، چند هفته صبر کنید.

وزن گیری نوزاد در ماه ششم

از شش ماهگی نوزاد هر ماه نیم اینچ افزایش قد و هفته ای سه تا پنج اونس افزایش وزن خواهد داشت.
تغذیه نوزاد: شیر مادر یا شیر خشک به همراه غذاهای جامد. اگر هنوز غذای جامد به نوزاد نداده اید، الان زمانش رسیده است. سعی کنید بین غذاهای جدید سه روز فاصله بیفتد. بنابراین اگر حساسیتی مشاهده کنید می توانید دلیلش را بفهمید. اسهال و جوش های صورت نوزاد علائم حساسیت غذایی است.

وزن گیری نوزاد در ماه هفتم

وزن نوزاد در هر ماه دو اونس افزایش می یابد. اگر افزایش وزن نوزاد کمتر از این بود یا در یک ماه شش پوند افزایش وزن داشت به پزشک اطلاع دهید.
تغذیه نوزاد: شیر مادر یا شیر خشک. میوه ها، سبزیجات و گوشت چرخ شده. اگر خودتان برای نوزاد غذا درست می کنید، می توانید از ادویه ها نیز استفاده کنید زیرا نوزاد از طریق شیر شما به طعم ادویه ها عادت کرده است.

وزن گیری نوزاد در ماه هشتم

در این ماه، نوزاد سه برابر زمان تولد وزن دارد.
تغذیه نوزاد: شیر مادر یا شیر خشک. پوره. تخم مرغ نیمرو، مقدار کمی ماکارونی، سبزیجات، پنیر و میوه های رسیده.

وزن گیری نوزاد در ماه نهم

برای کنترل وزن نوزاد، بین صبحانه و ناهار و ناهار و شام به نوزاد میان وعده بدهید.
تغذیه نوزاد: شیر مادر یا شیر خشک. پوره. به نوزاد از غذای خود بدهید فقط مراقب غذاهای سفت و جویدنی باشید.

وزن گیری نوزاد در ماه دهم

نوزاد در این سن چهار دست و پا میکند و سعی می کند با استفاده از میز، صندلی و پای شما بایستد. چهار دست و پا کردن انرژی زیادی می سوزاند بنابراین سرعت افزایش وزن کم می شود.
تغذیه نوزاد: سبزیجات و قطعات کوچک میوه های سفت مانند سیب مناسب می باشد. در سن، نوزاد شیر مادر و شیر خشک می خورد.

وزن گیری نوزاد در ماه یازده، دوازده 

در این سن، نوزاد سه برابر زمان تولد وزن دارد و قدم های اولش را برمیدارد. 

منبع خبر : parents

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. فرزندمن وقتی به دنیاامده ۲۷۰۰گرم بود والان در۴۰روزگی ۴کیلو است وقدش۵۶ ایا این وزن وقدخوب است یاخیر

    پاسخ دکتر محمد زنوزی راد، متخصص کودکان:
    مادر عزیز وزن گیری نوزاد تا الان خوب است جای نگرانی نیست.

  2. من دوقلو دختر وپسر یکساله دارم که زمان تولد هم وزن بودن همه چیز نرمال بعد از ۴ماه دخترم رشدش کند شد الان زیرخط نرمال هست آزمایش خون ادرار،مدفوع ازش گرفته شده هیچ مشکلی نداره میخواستم ازتون بپرسم ببینم میشه راهنمایی کنید ببینم میشه کاری کرد رشدش خوب بشه الان در۱۳ماهگی وزنش ۸.۵ودورسر۴۶.۵هست آزمایش کم خونی،تیروئید،فسفر،ویتامین دی۳انجام شده..

    پاسخ دکتر اکبر کوشانفر، متخصص اطفال:
    مادر عزیز برای قضاوت در مورد وزن بچه باید حتما وزن هنگام تولد و منحنی رشد بچه را داشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *