خواب نوزاد تازه متولد شده؛ چند ساعت در روز؟!
در ماههاي اول تولد، نوزادان تقريبا در طول روز میخوابند. بیشتر نوزادان در دو ماه اول تولد بطور متوسط ۱۲ تا ۱۸ ساعت میخوابند و حدود ۸۵ درصد نوزادان از حدود ۹ ماهگی به بعد است که در طول شب بیدار نمیشوند.
خواب نوزاد: ۱ تا ۴ هفتگي
۱۲-۱۸ ساعت در روز
بهطور معمول نوزادان حدود ۱۲ تا ۱۸ ساعت در روز ميخوابند اما تنها در دورههاي كوتاهمدت ۲ تا ۴ ساعته. معمولا نوزاد در ماههاي ابتدايي زندگياش، هرزمان که خسته باشد به خواب ميرود به همين دليل است كه در ماههاي اوليه تقريبا خواب نيمروزي او زياد است و در طول روز ميخوابد.
هنگام رویایی با عادت های خواب نوزاد خود توصیه های زیر را به خاطر داشته باشيد و متخصصان اطفال توصیه می کنند نوزادان به پشت خود بخوابند – نه بر روی شکم، زیرا با "سندرم مرگ ناگهانی نوزادان" مرتبط است. برای نگه داشتن نوزاد خود به پشت، پتویی را لوله کنید و به عنوان یک پشتی از آن استفاده بکنید تا از غلتیدن نوزاد جلوگیری کند.
در فروشگاه های لوازم نوزاد کوسن های کوچک مخصوصی نیز برای این منظور فروخته می شود شاید مایل به آویختن اشیایی با تصاویر روشن در اطراف تخت نوزاد خود باشید تا هنگام بیداری چیزهای جالبی نگاه کند. ولی مراقب باشید. به منظور به حداقل رساندن هر نوع خطر خفگی، بالش با اسباب بازی های نرم داخل تخت یا گهواره ی او نگذارید.
پخش یک موسیقی ملایم قبل از خواب نیمروزی می تواند به نوزاد شما برای خواب کمک کند.
بعضی از نوزادان هنگامی که تکان داده شوند راحت تر به خواب می روند. اما ! مراقب باشید، تغییر الگوهای تثبیت شده مشکل است.
اجازه ندهید نوزاد شما با شیشه ی شیر در دهان به خواب برود. این عادت می تواند به مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان منجر شود.
بعضی از نوزادان دچار حالتی میشوند که به آن صورت معکوس روز با شب گفته می شود: در طول روز می خوابند ولی تمام شب بیدارند. اگر چنین عادتی برای نوزاد شما بروز می کند، می توانید با تحریک او از طریق عکس ها، اسباب بازی یا فعالیتهایی او را در طول روز بیشتر بیدار نگه دارید. ولی معمولا، اگر نوزادی می خواهد بخوابد، می خواهد بخوابد! و نمی توانید کار زیادی در این باره انجام دهید. خبر خوش این است که اکثر نوزادان این عارضه را پشت سر می گذارند و ناگهان عادات خود را تغییر می دهند
اگر نوزادتان در طول روز بيشتر ميخوابد و شبها كمتر، ميتوانيد با رعايت اين نكته ساعات خواب روز و شبش را متفاوت كنيد تا در طول شب مدت طولانيتري بخوابد. هنگام روز، نوزاد را در اتاق روشن مثلا اتاق نشيمن بخوابانيد تا سروصداها را بشنود و هنگام شب، او را در اتاق خوابش كه تاريك و ساکت است، بگذاريد. در اين دوره گاهي اوقات نوزاد در حال تغذيه، به خواب ميرود. در حقيقت اين دو عمل در نوزاد با يکديگر همراه ميشوند.
پس اگر جزو والديني هستيد كه هرچه تلاش ميکنيد، نوزادتان به خواب نميرود، از اين مسئله غافل هستيد که ممكن است خواب نوزادتان زماني اتفاق بيفتد که با تغذيه او همراه است.
بنابراين اگر ميخواهيد نوزادتان بدون تلاش و کمک به خواب رود، لازم است گاهي اجاز بدهيد آنقدر شير بخورد تا خوابش بگيرد؛ البته نه تا زماني که کاملا به خواب رفته، وقتي احساس كرديد او خوابيده است ديگر به او شير ندهيد تا موقع خواب چيزي در دهانش باقي نماند. فراموش نكنيد هميشه سروصداهايي مانند گريه كردن، غرغر يا مثل اينها نشانه بيدار شدن نوزاد نيست، بلکه گاهي در ميان اين صداها، کاملا خواب است.
خواب نوزاد: ۱ تا ۴ ماهگي
۱۶-۱۵ساعت در روز
۶ هفته پس از تولد كودك ميتوانيد الگوي خواب او را تنظيم كنيد. طولانيترين دوره خواب در اين دوره بين ۴ تا ۶ ساعت و گاه بيشتر است. يکي از دلايلي که باعث خواب نوزاد ميشود، خستگي است و در اين هنگام، رفتارهاي او همان علائم خستگي است. هنگامي که يک نوزاد مجبور است بيدار بماند در حالي که بسيار خسته است، از اين وضعيت ناراضي است. بهتدريج اين نارضايتي بيشتر ميشود و در نتيجه بدنش بيشتر به خواب نياز پيدا ميکند. در اين حالت الگوي مطلوب براي خواب نوزاد، به هم ميخورد. در اين حالت، بايد بدانيد نوزادتان هنگام خستگي علائمي مانند بيقراري، خميازه، سکوت، از دست دادن علاقه به اسباببازي و يک نگاه سست و بيحالت از خود نشان ميدهد. پس او را بخوابانيد.
خواب نوزاد: ۴ تا ۱۲ ماهگي
۱۵-۱۴ ساعت در روز
بعد از ۳ ماهگي تا يك سالگي اين ميزان خواب به ۱۴ تا ۱۵ ساعت ميرسد. در ۶ ماهگي نوزاد تا ۳ ساعت در طول روز چرت ميزند و ۱۱ ساعت در شب ميخوابد. چرت صبحگاهي معمولا ساعت ۹ صبح و یک ساعت طول ميكشد و چرت بعدازظهر ساعت ۲-۱۲ است و يكي، دو ساعت طول ميكشد. آخرين چرت بين ۳ تا ۵ عصر است.