فواید خوردن قارچ در بارداری/ خوردن “قارچ خام” در بارداری ضرر دارد؟!

قارچ‌ها منبع سرشاری از ریبوفلاوین، نیاسین و سلنیوم هستند… همچنین منبع مهمی از اسید فولیک هستند که ویتامین مهمی برای دوران بارداری محسوب می‌شود…

در دوران بارداری، جنین برای رشد و نمو کاملا به موادمغذی مصرفی مادر وابسته است. همچنین دریافت تغذیه درست در این دوران بسیار اهمیت دارد. استفاده از موادغذایی مغذی مانند قارچ راهی برای اطمینان یافتن از تامین نیازهای تغذیه ای مادر و کودک می باشد.

ویتامین های B
ویتامین های B در دوران بارداری اهمیت دارند، زیرا این ویتامین ها به بهبود سلامت پوست، اعصاب و گوارش کمک می کنند. قارچ منبع خوبی از ویتامین های B به ویژه ریبوفلاوین، نیاسین و اسیدپانتوتنیک است. یک فنجان از قارچ پورتابلا ۸ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به ریبوفلاوین و ۲۱ درصد از نیاز توصیه شده روزانه به نیاسین را برای بانوان باردار فراهم می کند. همچنین یک فنجان از قارچ شیتاکه تامین کننده ی ۱۷ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به اسیدپانتوتنیک برای بانوان باردار است.

ویتامین D
ویتامین D یکی دیگر از موادمغذی مهم در دوران بارداری بوده، زیرا این ویتامین برای جذب کلسیم در سیستم گوارش، رشد استخوان و دندان ها ضروری است. قارچ یکی از منابع غذایی ویتامین D بوده، به طوریکه یک فنجان از قارچ شیتاکه حاوی ۱۲.۶ واحد بین الملل از این ویتامین است.

آهن
با توجه به افزایش حجم خون در دوران بارداری، بدن به هموگلوبین (پروتئین حامل اکسیژن در خون) بیشتری نیاز دارد. به این معنا که آهن بیشتری مورد نیاز بدن بوده، زیرا آهن یک جزء ضروری هموگلوبین است. همچنین دریافت ۲۷ میلی گرم آهن مورد نیاز در دوران باردرای از طریق رژیم غذایی سخت می باشد، اما یک فنجان از قارچ مورل ۸ میلی گرم آهن دارد.

آنتی اکسیدان و فیبر
از دیگر فواید غذایی قارچ در طول دوران بارداری می توان به آنتی اکسیدان های موجود در آن اشاره کرد. سلینیوم و ارگوتیونین موجود در قارچ به محافظت از بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد و افزایش سیستم ایمنی کمک می کند. همچنین فیبر موجود در قارچ ها در کنار سایر موادغذایی غنی از فیبر ممکن است در کمک به جلوگیری از یبوست رایج در دوران بارداری موثر باشد.

معمولا قارچ را بایستی فقط به صورت پخته مصرف کرد زیرا قارچها آلوده به موادی هستند که فقط در اثر طبخ از بین می روند.

ولی قارچ‌هایی را که در واحدهای صنعتی تولید می‌شوند، می‌توان بدون هیچ مشکلی پس از تمیز کردن مصرف کرد.

با وجود خواص سرشاری که این خوردنی دارد متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند؛ اشخاصی که نمی‌خواهند از گوشت استفاده کنند برای تامین پروتئین مورد نیاز بدنشان نمی‌توانند قارچ را جایگزین آن کنند چون قارچ جای گوشت را نمی‌گیرد.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. قارچ گیاهی سرشار از پروتئین و فاقد کلسترول است که کربوهیدرات ناچیز دارد. پروتئین، فیبر و برخی آنزیمهای موجود در قارچ باعث کاهش کلسترول خون شده و از بیماری های قلبی عروقی مانند تصلب شرایین، حمله قلبی و سکته مغزی پیشگیری می کند.
    ///کم خونی : از علائم کم خونی می توان به خستگی، سردرد، تضعیف عملکرد عصبی و مشکلات گوارشی اشاره کرد. قارچ منبع خوب آهن است که باعث تولید گلبول های قرمز شده و از کم خونی پیشگیری می کند.مس موجود در قارچ نیز موجب جذب بهتر آهن در بدن شده و از بروز کم خونی جلوگیری می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *