رژیم غذایی برای دوقلو باردار شدن/ اسید فولیک و دوقلوزایی

ویتامین هایی نظیر فولیک باعث افزایش شانس دوقلو زایی می شود، در زنان باردار اسید فولیک جهت جلوگیری از نقایص نوزادی تجویز می شود میزان مجاز مصرف این ماده در دوران بارداری توصیه می شود روزانه حداکثر ۱ میلی گرم باشد…

داشتن فرزند دوقلو بخصوص در خانواده مادری موجب می شود که شانس شما برای دوقلو زایی تا ۴ برابر افزایش یابد اما در این میان روش ها و راه حل هایی برای افزایش این شانس مطرح شده است که در زیر به آنها می پردازیم :

روش‌های طبیعی بارداری دوقلویی

مصرف لبنیات: مصرف فراورده‌های لبنی شانس بارداری چندقلویی را افزایش می‌دهد. بانوانی که لبنیات مصرف می‌کنند، پنج بار بیش از بقیه شانس چندقلوزایی دارند. برخی دانشمندان معتقدند که علاوه بر لبنیات هورمون‌های رشد موجود در شیر (لبنیات گرفته شده از گاوهای پرواری با هورمون رشد) نیز به حاملگی دوقلویی کمک می‌کند.
مصرف سیب‌زمینی شیرین وحشی: سیب‌زمینی شیرین وحشی باعث تخمک‌گذاری مضاعف تخمدان‌ها یعنی آزاد شدن همزمان بیش از یک تخمک و در نتیجه افزایش احتمال دوقلوزایی می‌شود. از آنجایی‌که مصرف این خوراکی در آفریقا مرسوم است، احتمال دوقلو بچه‌دار شدن در زنان آفریقایی بیشتر است. توفو، سویا، ایزوفلاون، گندم سبوس‌دار و دانه‌های غلات کامل از دیگر مواد سرشار از پروتئین هستند که باعث تخمک‌گذاری مضاعف می‌شوند.
قطع مصرف قرص‌های ضدبارداری: قرص ضدبارداری نقشی حیاتی در بارداری دوقلویی به روش طبیعی دارد. پس از قطع مصرف قرص ضدبارداری مدتی طول می‌کشد تا بدن روال طبیعی خود را بازیابد. بدن در این شرایط بیشتر از حد طبیعی هورمون‌ ترشح می‌کند. چنانچه مادر در این دوران درصدد باردار شدن بربیاید، احتمال این که دوقلو باردار شود، بیشتر است.
بارداری حین شیردهی: اگر مادر در دوران شیردهی باردار شود، احتمال این که دوقلو حامله شود، بالا خواهد بود. بدن در دوران شیردهی درصد بالاتری از پرولاکتین یعنی هورمونی را تولید می‌کند که احتمال دوقلوزایی را افزایش می‌دهد.
از همسرتان بخواهید غذاهای سرشار از روی مصرف کند: مواد غذایی سرشار از روی (زینک) مانند سبزیجات با برگ سبز، صدف، نان و دانه‌های خوراکی محرک تولید اسپرم هستند و بنابراین احتمال بارور شدن همزمان بیش از یک تخمک را افزایش می‌دهند.
بارداری‌های فاصله‌دار: برای افزایش احتمال حاملگی دوقلویی بین بارداری‌ها فاصله کافی ایجاد کنید. آبستنی مجدد سریع احتمال دوقلوزایی را کاهش می‌دهد.

مکمل‌های باروری برای دوقلو باردار شدن
قرص‌ها و مکمل‌ها احتمال بارداری دوقلو را اندکی افزایش می‌دهد.

مصرف مکمل اسید فولیک: مصرف اسید فولیک در دوران قبل از بارداری احتمال دوقلو باردار شدن را افزایش می‌دهد. البته مصرف مکمل فولیک اسید در کنار مکمل‌های مولتی ویتامین از بروز ناهنجاری‌ها و بدشکلی‌های لوله عصبی نیز جلوگیری می‌کند و در نتیجه نوزادی سالم متولد می‌شود. نتایج پژوهش‌های جدید بیانگر این نکته است که انجام درمان IVF در کنار مصرف زیاد فولات احتمال دوقلو شدن بچه‌ها را افزایش می‌دهد.

گنادوتروپین: این داروها به دلیل بهبود سلامت تخمک‌ها و کمک به بلوغ آنها احتمال دوقلوزایی را افزایش می‌دهد. گنادوتروپین آزاد شدن همزمان چند تخمک را تحریک می‌کند. پزشک داروی مناسب را تجویز می‌کند.

پروژسترون: پروژسترون پوشش داخلی رحم را تقویت می‌کند و به این ترتیب احتمال بارداری دوقلو را افزایش می‌دهد. اگر بیش از یک تخمک بارور شود، نطفه بهتر می‌تواند به دیواره رحم بچسبد و یک بارداری دوقلویی موفقیت‌آمیز رخ می‌دهد. قرص‌های باروری در اکثر موارد منجر به تولد دوقلوهای غیرهمسان و نه همسان می‌‍شود، چون قرص‌ها احتمال آزاد شدن همزمان چند تخمک را افزایش می‌دهد.

داروهای باروری افزایش دهنده بارداری دوقلویی

کلومید (کلومیفن سیترات): پرطرفدارترین قرص بارداری کلومید است که احتمال بارداری دوقلویی را هفت تا هشت درصد افزایش می‌دهد. بانوانی که بدون مصرف قرص نیز شانس بارداری دوقلو دارند، می‌توانند این احتمال را با استفاده از کلومید بیشتر کنند. کلومید را می‌توان قبل از اقدام برای درمان‌های تسهیل کننده باروری مانند لقاح مصنوعی مصرف کرد تا تولید تخمک افزایش یابد. کلومید برای درمان عدم تعادل‌های هورمونی مردان نیز تجویز می‌شود؛ در این حالت دارو بر تعداد و کیفیت اسپرم‌ها و همچنین جنبندگی اسپرم اثر می‌گذارد.
پارلودل: قرص پارلودل باید در مقادیر کم به مدت پنج روز در ماه مصرف شود. این قرص میزان هورمون پرولاکتین را کاهش و تولید هورمون محرک رشد فولیکول را افزایش می‌دهد. به این ترتیب پارلودل به آزاد شدن بیش از یک تخمک کمک می‌کند و احتمال بارداری دوقلو را افزایش می‌دهد.
پرگونال: پرگونال یکی از پرکاربردترین داروهایی است که پس از درمان باروری برای کمک به حاملگی دوقلویی مصرف می‌شود. این دارو هیپوتالاموس، بخشی از مغز که وظیفه متعادل‌سازی عملکردهای اصلی بدن را به عهده دارد، را تحریک می‌کند تا هورمون لوتئینه کننده یعنی هورمون محرک تخمک‌گذاری را آزاد کند. به علاوه پرگونال احتمال بارداری چندقلویی را نیز افزایش می‌دهد.
هومگون: هومگون دارای مولفه منوتروپین فعال است که به القاء تخمک‌گذاری کمک می‌کند. این دارو بلوغ فولیکولی را تحریک می‌کند و ترشح استروئید گونادال را برمی‌انگیزد. این دارو در کنار درمان‌های تسهیل کننده بارداری نیز تجویز می‌شود.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *