جیغ زدن کودک یک سال و نیمه/ بهترین واکنش چیست؟

کودک یک سال و نیمه من با جیغ زدن به خواسته هاش میرسه؟ چکار کنم که این عادت از سرش بیفته؟

بهترین واکنش در برابر جیغ زدن کودک یک سال و نیمه تکنیک نادیده گرفتن است، یعنی در کنار او هستیم، اما نه به او نگاه می‌کنیم و نه با او حرف می‌زنیم، فقط خودمان را مشغول می‌کنیم، بدون اینکه با او ارتباط برقرار کنیم. در چنین شرایطی کودک متوجه می‌شود بدون ارتباط با پدر و مادر، هیچ لذتی برایش وجود نخواهد داشت و اگر این کار را ادامه دهیم، او رفتار ناپسند خود را ترک می‌کند.

رقیه نوری پور لیاولی روانشناس و مشاور، در خصوص چگونگی برخورد با کودکی که می‌خواهد با جیغ و گریه به خواسته‌هایش برسد، اظهار کرد: در برخورد با این رفتار کودک، به هیچ وجه نباید به جیغ‌های او اعتنا کرد.

وی افزود: وقتی یک کودک با جیغ‌زدن یا پرخاشگری به خواسته‌های خود می‌رسد، می‌آموزد که این رفتار را تکرار کند و اگر پدر و مادر به جیغ زدن فرزندان خود توجه کنند، این رفتار را در او تقویت می‌کنند.

نوری پور با بیان اینکه در چنین وضعیتی باید از تکنیک نادیده گرفتن استفاده کرد، افزود: یعنی در کنار او هستیم، اما نه به او نگاه می‌کنیم و نه با او حرف می‌زنیم، فقط خودمان را مشغول می‌کنیم، بدون اینکه با او ارتباط برقرار کنیم. در چنین شرایطی کودک متوجه می‌شود بدون ارتباط با پدر و مادر، هیچ لذتی برایش وجود نخواهد داشت و اگر این کار را ادامه دهیم، او رفتار ناپسند خود را ترک می‌کند.

این روانشناس گفت: در کنار نادیده گرفتن، باید به تقویت رفتار‌های مثبت کودک هم توجه کنیم، تا میزان پرخاشگری او کم شود. همچنین باید کاری کنیم که کودک حس کند راه دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند به پدر و مادرش نزدیک شود و با داد و فریاد به هیچ نتیجه‌ای نمی‌رسد.

منبع خبر : برگرفته از yjc

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *