مصرف سیر ترش در بارداری

خوردن سیر ترشی در بارداری مفید است یا مضر؟

داشتن ویار در دوران بارداری موضوعی کاملا عادیست، ممکن برخی ویار خوردن خوراکی های شیرین داشته باشند و یا برخی دیگر دوست داشته باشند در دوران بارداری خوراکی های شور و یا ترش بخورند. تا اینجای قضیه هیچ مشکلی وحود ندارد. اما مشکلات از آنجایی شروع میشود که کلمه “خیلی” وارد کار شود. مثلا شما ویار داشته باشید باشید که خوراکی های خیلی ترش و یا خیلی شور بخورید. در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت و خواهیم گفت که خوردن سیر ترشی در بارداری تاثیرات مثبت بر سلامت مادر و جنین دارد و یا منفی؟

مطلب پیشنهادی: آیا سیر باعث سقط جنین میشود؟!

سیر ترشی در بارداری

سیر ترشی و یا سایر ترشی ها از جمله مواد غذایی است که همه مردم عادی ( البته آنهایی که به خوردن ترشی علاقمندند)، همراه با غذا بطور معمول می خورند. و خوردن سیرترشی در بارداری نیز بدون مشکل است اما به شرطی که به اندازه خورده شود. البته بعضا هم پیش آمده است که مصرف آن به دلیل حساسیت بالای معده در دوران بارداری موجب رنجش و ناراحتی شود. باعث شود که معده خانم های بارداری بسوزد و (یا بجوشد)، حتی در برخی موارد باعث ایجاد زخم معده شود، اما به خوردن به اندازه سیر ترشی به اندازه منعی ندارد. طبیعتا از آنجایی که غذاهایی که مادر میخورد تاثیر آن بر روی جنین هم دیده میشود، ممکن است همین مشکلات را برای جنین نیز ایجاد کند، اما این موضع برای زمانیست که مصرف آن از حد تعادل خارج شود. پس توصیه میشود اگر مایل به مصرف سیر ترشی در دوران بارداری هستید، مانع خوردن آن نشوید اما به اندازه مصرف کنید و از زیاده روی پرهیز کنید.

بحث دیگری که برای خوردن سیرترشی در بارداری مطرح میشود، وجود سرکه در آن است که سوزش سردل و یا حالت تهوع در دوران بارداری را ممکن است تشدید کند. لذا به خانم هایی که بیشتر از دیگران دچار این مشکل میشوند توصیه میشود بیشتر مراعات کنند.

خوردن سیر در بارداری

سیرترشی در بارداری

مطالعات نشان داده‌اند بیشتر مادرانی که در دوران بارداری سیر را در رژیم غذایی خود داشته‌اند وزن گیری بهتری داشته و نوزادان متولد شده نیز از نظر سلامت در سطح بالاتری بوده‌اند.

۱٫ مصرف سیر توسط مادر باردار برای رشد جنین

مطالعات نشان داده‌اند بیشتر مادرانی که سیر در دوران بارداری را در رژیم غذایی خود داشته‌اند وزن گیری بهتری داشته و نوزادان متولد شده نیز از نظر سلامت در سطح بالاتری بوده‌اند. خب قطعاً تحمل بوی بد سیر ارزش سلامتی نوزادتان را دارد!

۲٫سیر و تقویت سیستم ایمنی

در ماه‌های سرد سال که بدن ما در خطر بیشتری برای سرماخوردگی و ابتلا به عفونت‌ها است، سیر یک غذای عالی برای تقویت سیستم ایمنی است که در مقابل سرماخوردگی، آبریزش بینی، سرفه و عطسه به پا می‌خیزد. یکی از روش‌های سنتی درمان سرماخوردگی هم مصرف سیر مخلوط شده با عسل در روزهای اول بیماری بوده است. این را هم یک بار امتحان کنید! شاید برای شما هم قابل‌قبول‌تر از آمپول‌ها و تزریقات بود!

۳٫ سیر و درمان پرکاری تیروئید

سیر حاوی مقادیر بالایی از ید است. ماده معدنی که کمبود آن از مهم‌ترین علت‌های ابتلا به پرکاری تیروئید است. مصرف سیر توسط بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید تأثیر واقعاً خوبی در روند درمان آن‌ها ایجاد کرده است.
سیر با دارا بودن مقادیر بالای آلیسین می‌تواند به ریزش موی شما پایان دهد.
آلیسین ترکیب سولفورداری است که در پیاز هم وجود داشته و نقش بسیار مهمی در درمان ریزش مو بر عهده دارد.

۴٫ سیر هم ویتامین C دارد

خیلی از افراد وقتی حرف از ویتامین c می‌شود فقط و فقط به پرتقال و نارنگی فکر می‌کنند. درست است که مرکبات از منابع خوب ویتامین C هستند اما از دیگر منابع بسیار غنی این ویتامین می‌توان گوجه‌فرنگی، کلم بروکلی، فلفل سبز و قرمز و نیز سیر اشاره کرد. به همین خاطر است که مصرف سیر را به مبتلایان به بیماری اسکروی توصیه می‌کنند. اسکروی بیماری ناشی از کمبود ویتامین C است و افراد سیگاری معمولاً در بیش‌ترین خطر برای ابتلا به آن قرار دارند.

۵٫ کاهش بیماری‌های قلبی عروقی با خوردن سیر

کلسترول بد یا همان LDL هیچ‌وقت راه دوستی با سیر را پیدا نمی‌کند. چون راهی وجود ندارد! سیر دشمن خط اول کلسترول و پلاک‌های چربی داخل عروق است. همان طور که می‌دانید این پلاک‌ها با تنگ گردن و سفت کردن دیواره عروق باعث کاهش جریان خون به بافت‌ها، افزایش فشارخون و در بیشتر موارد در نهایت منجر به سکته خواهند شد. به همین خاطر است که پزشکان مصرف سیر را به مبتلایان به بیماری‌های قلبی و عروقی و نیز برای پیشگیری از این بیماری‌ها توصیه می‌کنند.

مطلب مرتبط: آیا خوردن سیر ناشتا برای معده ضرر دارد؟!

۶٫ سلامت پوست و مو با سیر

سیر با دارا بودن مقادیر بالای آلیسین می‌تواند به ریزش موی شما پایان دهد. آلیسین ترکیب سولفورداری است که در پیاز هم وجود داشته و نقش بسیار مهمی در درمان ریزش مو بر عهده دارد. مصرف سیر برای این منظور هم به طور خوراکی است و هم به صورت موضعی. از طرف دیگر محتوای بالای آنتی‌اکسیدان‌ها در سیر آن را به ترکیبی ضد آکنه تبدیل کرده است. خیلی از محصولات آرایشی بهداشتی و درمانی موجود در داروخانه‌ها نیز حاوی عصاره‌ی سیرند؛ اما مصرف خوراکی آن نیز این تأثیرات بر پوست و مو را ایجاد خواهد کرد.

۷٫ نقش سیر در درمان سرماخوردگی و تبخال

محتوای بالای آنتی‌اکسیدان‌ها در سیر آن را به یک تقویت‌کننده سیستم ایمنی تبدیل کرده است. این تأثیرات تنها با خوردن روزانه ۲ تا ۳ حبه سیر ایجاد خواهد شد. خیلی از افراد برای این منظور سیر را به صورت پودر سیر، چای جوشانده سیر و مخلوط سیر و عسل یا سیر و زنجبیل برای بهتر کردن مزه آن استفاده می‌کنند. از طرفی یکی از درمان‌های خانگی تبخال چکاندن آب سیر بر روی تبخال است. این تأثیر سیر به دلیل ترکیبات ضدالتهابی است که به میزان بالا در سیر وجود دارد و باعث کاهش درد و ورم می‌شود. خیلی از مطالعات نیز نظر بر آن دارند که مکمل یاری سیر نقش موثری در تسریع بهبود زخم‌ها بعد از جراحی‌ها داشته است.

خوردن سیر ترشی در سه ماه اول بارداری

۸٫ تأثیر سیر بر فشارخون و لخته خون

آنژیوتانسین ۲ پروتئینی است که به انقباض عروق خونی بدن کمک می‌کند تا در صورت لزوم، فشارخون افزایش یابد؛ اما آلیسین که ترکیب موجود در سیر است با ایجاد ممانعت از فعالیت آنژیوتانسین ۲ باعث کاهش فشارخون می‌شود. از طرفی ترکیبات پلی‌سولفیدی موجود در سیر در بدن به گازهایی به نام هیدروژن سولفید تبدیل می‌شوند که توسط گلبول‌های قرمز بدن حمل می‌شوند. این گازها توسط گردش خون در گلبول‌های قرمز در سراسر بدن به گردش درآمده و باعث بهبود کنترل فشارخون خواهند شد. تأثیرات ضدلخته سیر نیز بر هیچ‌کس پوشیده نیست؛ اما لازم است بدانید که اگر در مصرف سیر نیز افراط شود، مانند سایر ترکیباتی که مانع ایجاد لخته در عروق می‌شوند، منجر به خونریزی خواهد شد. به همین خاطر بعد از اعمال جراحی لازم است در مصرف آن دقت شود.

۹٫ تأثیرات ضدباکتریایی و ضدویروسی سیر

یکی از شناخته‌شده‌ترین ویژگی‌های سیر ویژگی ضدمیکروبی آن است. سیر به درمان عفونت‌های باکتریایی، ویروسی، قارچی و سایر عفونت‌ها کمک قابل‌توجهی می‌کند. این ویژگی سیر به قدری قوی و قابل‌توجه است که از زمان‌های قدیم از آن به عنوان کشنده میکروب‌ها مخصوصاً باکتری اشرشیاکولی و سالمونلا اینتیرتیدیس و در نگهداری غذاها استفاده می‌کردند.

۱۰٫ سیر کنترل وزن را هم راحت‌تر می‌کند

یک مطالعه جامع که بر روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شد نشان داد که مصرف سیر باعث کاهش وزن و کاهش تجمع چربی در بدن موش‌ها می‌شود. همان‌طور که می‌دانید چاقی نیز یک وضعیت التهابی مزمن خفیف است. بر اساس مطالعات اخیر که بر روی نمونه‌های انسانی انجام‌ شده است، سیر تجمع چربی در بدن را کنترل می‌کند. تبدیل سلول‌های پیش چربی به سلول‌های چربی طی یک سری واکنش‌های التهابی انجام می‌گیرد؛ بنابراین کنترل این التهاب مانع تبدیل سلول‌های پیش چربی به سلول‌های چربی شده و کنترل وزن صورت می‌گیرد؛ و این همان کاری است که سیر در بدن انجام می‌دهد.

عوارض خوردن سیر در بارداری

در حالی که سیر یک گیاه مفید به حساب می‌آید گاهی اوقات مصرف آن می‌تواند واکنش‌های منفی به دنبال داشته باشد.

خورن سیر تازه آن هم به مقدار زیاد می‌تواند احتمال خونریزی را افزایش دهد بنابراین اگر هر نوع لکه بینی یا خونریزی واژینال داشتید باید با پزشک مشورت کنید.
• در برخی موارد سیر می‌تواند ناراحتی معده و مسائل گوارشی ایجاد کند. بنابراین اگر سابقه بیماری‌های گوارشی داشته‌اید قبل از مصرف حتما از پزشک سوال کنید.
• سیر می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد بنابراین اگر به طور کلی فشار خونتان پایین است بهتر است از خوردن آن خودداری کنید.
سیر خواص رقیق‌کننده خون دارد و این به آن معناست که انعقاد خون را به خصوص در عمل جراحی دشوار می‌کند. بنابراین نزدیک زایمان و حتی بعد از زایمان که دچار قاعدگی میشوید بهتر است از این گیاه پرخاصیت چشم پوشی کنید.

اشتراک‌گذاری
11 نظر
  1. فواید خوردن سیر در بارداری
    • جلوگیری از ریزش مو: سیر حاوی مقادیر بالایی از آلیسین است که ترکیبی مبتنی بر گوگرد بود و به رشد مو کمک کرده و از ریزش مو می‌کاهد.
    • کاهش فشار خون و کلسترول: محتوای جادویی آلیسین که در سیر وجود دارد به کاهش سطح کلسترول کمک کرده و آن را در محدوده طبیعی قرار می‌دهد. این ترکیب به گردش خون کمک کرده و از حمله قلبی نیز جلوگیری میکند.
    • پیشگیری از سرطان: خوردن منظم سیر میتواند شما را در برابر انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان روده بزرگ محافظت کند.
    • محافظت در برابر سرماخوردگی و عفونت: سیر می‌تواند به کاهش باکتری‌های مختلف مضر در بدن و سالم نگهداشتن سطح ایمنی کمک کند. به این ترتیب از عفونت‌های مختلف از جمله سرماخوردگی و عفونت جلوگیری می‌کند.
    • درمان عفونت واژن: سیر می‌تواند به درمان عفونت‌های مختلف واژن از جمله کاندیدیازیس مزمن و سندرم حساسیت مخمر هم کمک کند.

  2. مطالب بسبار جالب واموزنده است خیلی استفاده کردم با تشکر پرنیا

  3. چوخ گئوزل

  4. ایا برا زن حامله در روز ها اول بارداری سیر به صورت ناشتا خوردن ضرر دارد روزی سه حبه سیر خشک در صبح ظهر و عصر

    1. بهتر است روزی یک بار به مدت محدود استفاده شود .

  5. ایا زن حمله میتواندسیرترشی بخورد درصورتیکه ازامپول برای رقیق کردن خون استفاده میکند ممنون

    1. بهتر است از سیر تازه در رژیم غذایی خود استفاده کنید که ارزش غذایی آن بیشتر ست اگر در مصرف سیر ترشی زیاده روی نشود منعی ندارد .

  6. سلام خسته نباشید.من ۳۳ هفته کامل شده.دوهفته پیش وزن بچم۱۳۰۰ بود ک ۳۰۰ گرم کم بود.دکتر قرص مولتی ویتامین و لیدی میل داد.بعد دوهفته دوباره رفتم سونو وزنش همون بود.زیاد نشده بود.کالر داپلر انجام دادم مقاومت عروق سمت چپ زیاده و نمیزاره خون ب جنین برسه.دکتر گفت nst و سونوگرافی بیوفیزیکال انجام بده.اونم انجام دادم و خداروشکر عالی بود.دکتر گفت شاید تا ۵ تیر باید زایمان کنی.ب نظرتان اگه الان روزی نصف حبه یا یه حبه سیر خام مثل قرص بخورم.فایده داره؟؟

    1. سلام باید رژیم غذایی مقوی ومغذی داشته باشید و از مکمل های ویتامینی استفاده کنید.

  7. خوردن پیاز در بارداری؟؟؟ هر ماده غذایی با هر میزان خواص و ویتامین باید به اندازه و رعایت اعتدل مصرف شود. پیاز نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مصرف بیش از حد آن می‌تواند منجر به مشکلاتی گردد. عوارض احتمالی ناشی از خوردن پیاز در دوران بارداری شامل موارد زیر می‌گردد:
    حساسیت و سوزش معده (توصیه می‌شود پیاز به صورت خام مصرف نشود)
    بروز اسهال
    ایجاد آلرژی و مشکلات تنفسی
    بروز شوک آنافیلاکسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *