مصرف دارچین در دوران بارداری در حد معمول و بصورت چاشنی در غذا اشکالی ندارد و به کنترل دیابت بارداری کمک می کند…
مصرف دارچین برای کنترل دیابت بارداری به شکل چای دارچینی می تواند مفید باشد اما مصرف زیاد دارچین در بارداری خطر سقط جنین را به همراه دارد.
دارچین در دوران بارداری محدودیت مصرف وجود دارد و بهتر است میزان مصرف آن از حد معمول مصرف به شکل چاشنی غذایی بیشتر نشود. بهتر است میزان مصرف در بارداری کمتر از نصف قاشق چای خوری پودر دارچین در روز باشد. مقادیر زیاد مصرف دارچین به شکل خوراکی ممکن است باعث سقط جنین هم بشود. پس در صورت بارداری از مصرف آن به عنوان دارو که بیش از حد معمول بهعنوان چاشنی است، خودداری کنید.
دارچین تقریبا هیچ کالری ندارد، به همین خاطر دیابتیها بدون خطر چاق شدن میتوانند با افزودن دارچین طعم مطبوعی به غذای خود بخشند. هر گرم دارچین کمتر از ۳ کالری دارد که بسیار اندک است.
دارچین از طریق افزایش حساسیت به انسولین، قند خون را کاهش می دهد زیرا انسولین را در انتقال گلوکز به سلول ها کارآمدتر می کند.
دارچین قند خون ناشتا را کاهش می دهد و ممکن است هموگلوبین A1c را کاهش دهد
مطالعات نشان می دهد که دارچین سوخت و ساز گلوکز را حدود بیست برابر میکند.
یک قاشق چای خوری دارچین، حاوی ۲۸ گرم کلسیم، ۱ گرم آهن و بیشتر از ۱ گرم فیبر و مقدار زیادی ویتامین های C و K و منگنز است. همچنین مقدار ۲/۱ گرم کربوهیدرات دارد.
دارچین جزو آن دسته از داروهایی است که در قدیم استفاده می شد. این داروی قدیمی برای اختلالات گوارشی از قبیل سوء هاضمه، نفخ معده، دردهای معده و اسهال به کار می رفت.
امروزه مشخص شده که دارچین، غیر از درمان اختلالات گوارشی، برای آرامش و جلوگیری از عصبانیت و رفتارهای ناخوشایند و همین طور برای استشمام بهتر به کار می رود. همچنین برای جلوگیری از فساد غذا و فساد میکروبی استفاده می شود.
افرادی که آلرژی دارند، نباید از مصرف دارچین در غذاهای خود پرهیز کنند، زیرا دارچین موجب تشدید آلرژی نمی شود. اما این نکته را فراموش نکنید که اگر شما بسیار زیاد از دارچین استفاده کنید، باید اثرات بد آن را بپذیرید.
اثرات مضر مصرف زیاد دارچین عبارت است از: التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترک های گوشه دهان و همینطور سوزش معده.
دارچین از لخته شدن خون جلوگیری می کند، اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکلات خونی و گردش خون می شود، به خصوص اگر با داروهایی که موجب رقیق شدن خون می شود(مانند آسپیرین) مصرف شود، مشکلات را دو برابر می کند.
شما می توانید دارچین را در چای یا قهوه خود بریزید یا روی ماست بپاشید و یا با پنیر بخورید و به طور کلی می توان صدها ماده غذایی را با دارچین طعم دار کرد.
رژیم غذایی در افراد مبتلا به تخمدان پلی کیستیک:
پلی کیستیک علامتی است که به شما میگوید،بدن قادر به تنظیم مناسب قند خون نیست بنابراین رژیم غذایی بسیار کمککننده است.
منابع مناسب تغذیه ای شامل انواع سبزیجات،بلوبری،آناناس،تمرکز بر مصرف پروتئین مثل ماهی،سینه مرغ؛
مصرف چربیهای مفید مثل روغن زیتون،دانه های روغنی،آووکادو،ماهی سالمون؛
مصرف ادویه هایی مثل زردچوبه ،دارچین و زنجبیل که به کاهش مقاومت به انسولین کمک میکند؛
استفاده از بذر کتان که غنی از فیبر و اومگا ۳ میباشد
توجه:
و اجتناب از مصرف ماکارونی،برنج سفید و گوشتهای فرآوری شده.
صبحانه مهمترین وعده ی غذایی است و در رژیمهای غذایی نباید حذف شود.