از کجا بدونم باردارم یا نه؟!

اولین و قابل اعتمادترین نشانه بارداری قطع عادت ماهانه است، نشانه های دیگر که از قابلیت اعتماد کمتری برخوردار هستند، عبارتند از:

۱- تهوع و استفراغ؛ ۲- خستگی؛ ۳- بزرگی سینه ها؛ ۴- تکرر ادرار؛ ۵ – افزایش، ۶۔ قاعدگی مختصر يا لکه بینی ۷- احساس شخصی خودتان که حس میکنید حامله شده اید. اصولی ترین راه برای تأیید بارداری، طی هفته های اول استفاده از آزمایشات اختصاصی مربوط به آن است.

این آزمایشات عبارتند از:

۱- آزمایش تعیین هورمون حاملگی از روی نمونه خون و ادرار:

در رابطه با این آزمایش به جز مورد تعيين هورمون از روی نمونه خون که تنها در آزمایشگاه انجام می گیرد، آزمایش مربوط به تعیین هورمون از روی نمونه ادرار را به راحتی میتوان برای زنان باردار در مطب، کلینیکهای تنظیم خانواده، و یا در منازل با استفاده از تستهای تجارتی بارداری انجام داد. 

بهترین زمان جهت انجام آزمایش بر روی نمونه ادرار، صبحها و بر روی اولین نمونه ادرار صبحگاهی است، زیرا در این زمان غلظت هورمون بارداری بیشتر از سایر اوقات بوده و براین اساس نتیجه آزمایش صحیح تر است. جهت دریافت جواب قابل اطمینان در حد ۹۷ درصد توسط آزمایش نمونه ادرار بهتر است این آزمایش را هفت روز بعد از قطع اولین عادت ماهانه انجام داد. آزمایش تعیین هورمون بارداری براساس نمونه خون قادر است جواب مثبت حاملگی را ۴ تا ۵ هفته بعد از لقاح بدرستی نشان دهد.

روش تشخیصی دیگر از این دسته که آن هم بر روی نمونه خون و ادرار زنان باردار انجام میگیرد، روشی تحت عنوان رادیوایمونواسی است که با این روش می توان در زمان کمتر به جواب مثبت بارداری دسترسی پیدا کرد، این روش قادر است مقدار جزئی هورمون بارداری را حتی قبل از قطع اولین عادت ماهانه، ظرف ۸ تا ۹ روز بعد از لقاح بدرستی تشخیص دهد.

۲- سونوگرافي: وسیله ای است که با استفاده از امواج ماوراء صوت کار می کند و قادر است بارداری را در مراحل بسیار ابتدایی نشان دهد. این دستگاه دارای ابزاری است که از آن میتوان بر روی شکم و یا در داخل دستگاه تناسلی جهت تشخیصهای مختلف استفاده نمود. با استفاده از ابزار مهبلی که در داخل دستی تناسلی قرار می گیرد، به راحتی می توان بارداری را زودتر از هفته پنجم تشخیص داد، فعالیت قلب جنین نیز در این حالت در هفته ۲ بارداری بخوبی دیده می شود. اكثر مادران باردار، با داشتن جواب مثبت آزمایش هورمون بارداری جهت اطمینان بیشتر از این دستگاه نیز استفاده می کنند، هرچند که الزامی به انجام این کار ندارند.

٣- تأیید بارداری براساس آزمایشات هورمونی: امروزه این روش به دلیل اثرات نامطلوب و زیانبار هورمونهای استروژن و پروژسترون بر روی رشد جنین و تکامل آن منسوخ گردیده است. اساس این آزمایشات چنین بود:

با تجویز مقدار زیادی هورمون استروژن و پروژسترون از راه خوراکی و یا تزریق عضلانی، درصورتیکه بعد از ۵-۳ روز از تجويز خونریزی رخ نمی داد، بارداری تأیید می گردید. امروزه بهترین و سالم ترین روش تشخیصی بارداری، روش اول و دوم است که باز هم روش اول به دلیل ارزانتر بودن، راحتی انجام، و جواب قابل اطمینان برای بانوان باردار ارجح تر می باشد. اکنون باردار هستید بارداری تان را به شما تبریک می گوییم، با تأیید قطعی بارداری در مادران باردار احساسات متفاوت و گاهاً عجیبی ایجاد می گردد.

در ارتباط با این احساسات متذکر می شویم همانگونه که زنان با هم در همه جهات متفاوت هستند، احساسات آنها نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود، براین اساس ممکن است بعد از تأیید قطعی بارداری، عده ای از مادران از خوشحالی بحالت پرواز درآمده و این ۴۰ هفته بارداری را بهترین زمان زندگی خود بدانند، در همین حال هستند مادران دیگری که این ۴۰ هفته را تنها یک روند خسته کننده و طولانی برای خود قلمداد کرده و آن را زمانی می دانند که کودکشان بیش از هر زمان دیگر وقت آنها را مسم به خود اختصاص داده و باعث برهم زدن برنامه روزانه آنها، چه از نظر روحی – جسمی و همچنین از جهت ظاهری می شود.

عده دیگری از مادران ممکن است از سالیان دور حتی قبل از ازدواج در آرزوی مادرشدن بوده باشند ولی در این زمان که واقعاً باردار هستند، ممکن است احساسات – هیجانی و روحی بالایی را که گاه همراه با ترس نیز باشد، داشته باشند، در کل تمام این حالات طبیعی هستند. دوران بارداری دارای مراحل مختلفی است و احساسات شما در طی هفته های بارداری تغییرات زیادی خواهد کرد.

۱۴ هفته اول بارداری ممکن است سخت ترین قسمت این دوران برای شما بوده و احساسات ناخوشایندی را در شما ایجاد کند در این وضعیت به خودتان اطمینان دهید که این احساسات در طی هفته های بعد بهتر شده و این حالات از وجود شما بیرون خواهد رفت. ترس یکی از شایعترین شکایت مادران باردار در این دوران می باشد، بیشتر این ترس در ارتباط با نحوه زایمان و تولد کودک، حفظ سلامتی مادر در این دوران، مشکلات ایجاد شده برای خود مادر، خطر سقط، و بسیاری مسائل دیگر است.

توصیه ما به شما این است که هیچگاه نگذارید این ترس و احساس ناخوشایند در وجود شما بخصوص در این دوران رسوخ کرده و شما را آزار دهد. ترس و اضطراب همیشه از عدم شناخت در فرد ایجاد می گردد، بنابراین سعی کنید با کمک این کتاب شناخت کاملی از این دوران برای خود بدست آورده و همچنین با داشتن این حالتها حتماً آنها را برای همسر، دوست و یا پزشکتان مطرح سازید.

نشانه های قطعی بارداری چیست؟
با توجه به اختلاف زنان با یکدیگر و تأکید این مطلب که این احساسات در طی دوران بارداری بیشتر احساسات شخصی شما می باشد از اینرو ۴۰ هفته بارداری برای بسیاری از زنان می تواند بهترین زمان برای خویشتن شناسی آنها محسوب شود سه ماهه دوم بارداری برای بیشتر زنان، با نشاط انگیزترین زمان زندگی آنان محسوب می شود براین اساس سعی کنید از این دوره نهایت استفاده را ببرید. سه ماهه آخر بارداری زمانی است که شما احتمالاً در طی آن احساس بی صبری زائد الوصفی کرده و برای تمام شدن آن روز شماری می کنید.

هیجانات متضادی نیز ممکن است در طی این دوره در وجود شما رسوخ کند بدانید که در این زمان هیجانات کاملاً طبیعی و درک کردنی هستند، زیرا زمان ورود یک فرد جدید به خانواده شما نزدیک و نزدیکتر می شود. در طی دوران بارداری، بعضی از زنان احساس رومانتیک و رویایی بودن کرده و از همه چیز لذت می برند، همسران آنها نیز بدون شک با این احساس، به تمام محبتها و توجهات أنها پاسخ مناسب داده و بسیار قدردان بنظر خواهند رسید. این وضعیت ممکن است تا بعد از تولد کودک و قبل از برگشت به حالت قبل از بارداری در شما باقی بماند.

بهترین زمان برای کسب انرژی و آسایش روحی و همچنین گذراندن ساعات خوش با همسر نیمه دوم و یا سه ماهه دوم بارداری است پس حتما از این دوران جهت بهبود حالت روحی و جسمی تان استفاده کنید. بدنبال پیشرفت بارداری و نمایان شدن آن، غالباً دوستان و آشنایان درصدد دادن نصایح فراوانی به شما بر می آیند بهترین کار در این زمان گوش کردن به صحبتهای آنان با صبر و شکیبایی و تصمیم گیری مسائل با پزشک می باشد. از این هفته ما شما را بصورت هفتگی با تمام مسائل جسمی، روحی و تکاملی بدن خود و کودک آشنا ساخته و طرق پیشگیری و درمان بسیاری از مشکلات و ناراحتی های همراه با بارداری را مطرح ساخته ایم بنابراین برای داشتن یک بارداری سالم، بدون خطر و با نشاط با ما همراه باشید. امید است که این بارداری را بتوانید به خوبی و خوشی با ورود یک فرد سالم و جدید به فضای خانواده به اتمام برسانید.

اگر سیگار می کشید و یا بدون تجویز پزشک اقدام به مصرف دارو می نمایید باید این اعمال را در طی دوران بارداری کاملاً کنار بگذارید اگر به علت بیماری خاصی مجبور به مصرف داروهای ریز هستید درباره عوارض مصرف این داروها در طی دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید اگر در خانواده خود و یا همسرتان تاریخچه ای از بیماریهای ژنتیکی مثل هموفیلی ، تالاسمی کی نامور سیاسی یا اگر با همسرتان ناسازگاری گروه خونی دارید حتماً قبل از بارداری با یک مشاور ژنتیک صحبت کنید.

منبع خبر : کتاب بارداری هفته به هفته

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *